apr 25 2013

Vervoer naar festival

Vervoer naar festival

Je bent helemaal klaar om naar je favoriete festival te gaan. De voorbereidingen zijn in volle gang, de outfit hangt klaar, de kaarten zijn binnen en de stemming bij jou en je vrienden zit er goed in! Maar er is nog één probleem: hoe gaan jullie naar het festival? Oftewel: wie rijdt er? Nou, niemand. Want met de Festiworld vervoertips kunnen jullie allemaal de hele dag door genieten van biertjes en wijntjes.

(Party)bus

Partybus

Er bestaan heel veel sites die bustrips naar festivals organiseren. Soms kun je zelf een bustrip organiseren. Je vermeldt dan het festival, de datum en de opstapplaats. Op deze manier kunnen mensen die relatief dichtbij deze plek wonen zich voor de bustrip aanmelden en een busticket kopen. De bussen vertrekken meestal per regio, bijvoorbeeld vanuit de hoofdstad van een provincie. Ze rijden dan meestal langs andere steden en dorpen om daar mensen op te halen.
Het leuke van deze bussen is dat ze meestal zijn voorzien van een heus disco-uiterlijk: LED verlichting, sta-plaatsen, draaitafels en subwoovers. De keuze is reuze!

Pendelbus naar festival

Pendelbus naar festival

Pendelbussen rijden meestal vanaf een centrale plaats naar het festivalterrein. Je komt bijvoorbeeld aan met de trein op het Centraal Station van Amsterdam en vanaf daar pak je de pendelbus naar het festival. Een pendelbus kan gratis zijn wanneer je een combinatieticket voor een festival hebt gekocht. Bij sommige festivals is een pendelbus geheel gratis wanneer je je ticket laat zien.

Vliegtuig naar festival

Vliegtuig naar festivak

Wanneer je een festival gaat bezoeken in het buitenland spreekt het voor zich om per vliegtuig te gaan. Veel festivalsites bieden wel informatie over hoe vaak een vliegtuig vliegt naar het dichtstbijzijnde vliegveld in de buurt van het festival. Het kan handig zijn om een festival te combineren met een vakantie. Je betaalt meestal dezelfde prijs voor een vliegticket in een bepaalde periode.

Liften naar festival

Houd jij van een uitdaging en wil je nieuwe mensen ontmoeten? Dan zou je liftend je festival kunnen bereiken. Je zit dan alsnog in een auto, maar je hoeft zelf niet te rijden! Wanneer je ervaring hebt met liften zou je liftend naar een buitenlands festival kunnen gaan. Er zijn mensen die liftend vanuit Nederland Hongarije bereikten voor het Sziget festival. Tijdens het liften ontmoet je veel nieuwe mensen, namelijk de bestuurders. Het is niet erg handig met een hele grote groep: het moet dan wel heel toevallig zijn dat je een auto vindt waar meer dan 3 personen in passen.

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht