Tonnen afval en verlaten tentjes na festivals

sep 05 2013

Tonnen afval en verlaten tentjes na festivals

Hoewel de groene trend ook in festival wereld is doorgedrongen, blijkt vaak de ravage na een festival iets minder milieu vriendelijk. Waar we met z’n allen proberen de biologische trend te omarmen op festivals, is daar na afloop weinig van te zien. Na afloop van een te gek festival, struikel je op het verlaten terrein over de lege blikjes bier, verlate(dubbel) tenten, half opgegeten voedsel etensresten en afgedragen kleding. Superzonde, want veel spullen die achter blijven zijn nog goed te gebruiken!

Hoe komt dit?

Hechten we weinig waarde aan onze spullen? Is het gemakzucht? Heeft de gemiddelde festivalganger weinig last van de economische malaise?

Een van de verklaringen die gegeven wordt, is dat festivalgangers hun camping gadgets en benodigdheden voor eenmalig gebruik kopen. Een festivaltentje koop je immers voor bijna niets in een discount winkel. Je oude kleding kun je net zo goed achterlaten wanneer het ondraagbaar is geworden nadat je het onder de modder aantreft. Verpakkingen van eten en drinken, daar schenk je weinig aandacht aan wanneer je wilt dansen op de beats van je favoriete artiest.

Wat de reden ook mag zijn, feit blijft dat het steeds vaker voorkomt, alsof er een orkaan over het festival terrein heen heeft geraasd.

Wat denk jij?

Wat is volgens jou de reden van de tonnen afval die achterblijft na een geslaagde festival dag? En vind je dit een probleem?

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht