Festival schoenen 2017

schoenen op festival

Wanneer je naar een festival gaat wil je je natuurlijk in je leukste outfit vertonen en daar horen ook schoenen bij! Omdat je de hele dag moet staan en dansen, zijn goede schoenen wel een must! Daarom hebben wij de leukste én meest comfortabele festival schoenen voor je uitgezocht.

Hip maar comfortabel

We hebben de hoge hakken eventjes achterwege gelaten. Natuurlijk zijn dit mooie schoenen, maar comfortabel is het zeker niet! Stel je voor dat het festivalterrein van gras is, dan zak je elke meter weg met je hakken in de modder.

Sneakers

Witte All Stars! Let maar eens op tijdens een festival hoeveel mensen de witte All Stars dragen. En logisch ook want deze lopen altijd lekker en zijn heel gemakkelijk weer schoon te maken door ze simpelweg in de wasmachine te gooien. Ook Adidas sneakers zijn perfect omdat deze glad zijn en dus zijn ze gemakkelijk schoon te maken als ze vies worden.

Laarsjes

Niet iedereen is fan van sneakers. Wat je veel ziet komend festivalseizoen zijn laarsjes die geïnspireerd zijn op de cowboylaarsjes. Kies voor een festival wel voor een laarsje met een zeer platte hak want het is natuurlijk niet fijn als je last van je voeten krijgt tijdens het dansen!

Sandalen

Als jouw festival valt op een warme zomerdag dan is het lekker als je luchtige, open schoenen aan hebt. Als je dan eventjes wilt zonnen op het festival kun je je sandaaltjes lekker gemakkelijk en snel uittrekken.

Sneakers voor heren

Voor heren zijn de trends de afgelopen jaren een beetje gelijk gebleven. Wel zie je dat er bij sneakers steeds meer aparte materialen worden toegevoegd zoals stukken kurk of leer.

¡Handige tips!

Een paar praktische tips om te zorgen dat je voeten het eindeloos volhouden en je volop kan blijven genieten van het festival:

• Schoenen inlopen
Koop je een paar mooie nieuwe schoenen vlak voor een festival? Trek de schoenen dan alvast een paar keer aan voor het festival van start gaat, zo kan je de schoenen namelijk inlopen en heb je op het festival minder/geen last van pijnlijke voeten/blaren.

• Blarenpleisters
Neem voor de zekerheid altijd een pakje blarenpleisters mee. Weegt niks, kost niet veel en kan je heel wat ellende besparen.

• Waterafstotende behandeling
Spray je schoenen nog even in met een waterafstotende spray voordat je vertrekt. Je wilt natuurlijk overal op voorbereid zijn en je kunt als je weer naar huis gaat eenvoudig je schoenen schoonmaken.

• It takes two
Als het even kan dan zijn 2 paar schoenen wel heel relaxt om bij je te hebben. In het geval dat het stortregent en je schoenen helemaal doorweekt zijn, dan heb je in ieder geval nog een paar andere schoenen, waardoor je in ieder geval droge voeten blijft hebben. Want hoe vervelend is het om met natte, koude voeten rond te lopen?

• Check de weersvoorspelling!
Of het nu gaat stortregenen of 35 graden wordt, het is wel fijn dat je in ieder geval passende schoenen bij je hebt voor de weersomstandigheden op dat moment.

• Verkoelende gel
Na een lange dag/nacht en uren op de dansvloer te hebben staan dansen en springen hebben je voeten veel moeten verdragen. Neem daarom een tube met verkoelende gel voor vermoeide voeten mee en voordat je gaat slapen of als je in de ochtend rustig wakker aan het worden bent, dan is het zeker een aanrader om je voeten even in te smeren.

• Vuile schoenen.. de oplossing!
Voor veel soorten schoenen kan je een vuilafstotende spray kopen, even inspuiten en dan kan je vaak makkelijker de viezigheid/vlekken eraf krijgen. Een paar vieze sneakers kan je na het festival vaak weer makkelijk schoonmaken door ze in de wasmachine te doen.

• Be careful!
Tijdens een festival sta je vaak veel uren op je voeten en dan is het wel belangrijk dat je een goed voetbed hebt. Door het eindeloos dragen van alleen maar platte schoenen (sommige ballerina´s, slippers etc.) kan je uiteindelijk rugproblemen of problemen met je knie of heup krijgen. Als je toch voor platte schoenen kiest, koop dan een los voetbed voor in je schoenen, dat geeft iets meer steun.

• Open of dichte schoenen?
Dichte schoenen is uiteindelijk natuurlijk verstandiger, vanwege dat je je voeten dan niet kan openhalen aan glas en andere scherpe voorwerpen die overal kunnen liggen op het festivalterrein. Ook als je midden in de menigte staat tijdens een gaaf concert en iedereen begint te springen, dan kan het behoorlijk pijnlijk zijn als iemand op je kleine teen belandt. Aan de andere kant zijn open schoenen toch wel heel fijn als het heerlijk weer is, maar als je daarvoor kiest, let dan wel goed op waar je loopt. Het is zo jammer als je door een onverwacht diepe snee in je voet het festival moet verlaten!

Meer lezen over festival fashion?

Festival kleding
Festival tassen
Festival zonnebrillen
Festival hoeden
Festival schoenen
Festival accessoires

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht