Festival hoeden 2017

festival hoeden

Het festivalseizoen staat weer voor de deur! Natuurlijk hebben we de afgelopen tijd ook kunnen genieten van de indoor festivals, maar zeg nou eerlijk: niks is lekkerder dan in het zonnetje genieten van de beste muziek, toch? Al zou je het misschien niet zeggen, ook in Nederland kan het af en toe flink heet worden en daarom is een hoed tijdens een festival echt een must. Niet alleen is het handig tegen het verbranden, het staat ook nog eens super leuk en kan je outfit net even een extra boost geven.

Hoeden voor dames

Dit festivalseizoen zien we vooral veel floppy hats, dus grote ronde hoeden (extra handig tegen een felle zon). Vorig jaar zagen we deze hoeden ook al veel voorbij komen maar dan vooral in frisse kleuren. Dit jaar zien we tijdens het festivalseizoen wat minder opvallende en frisse kleuren qua hoeden. Vooral de bruine en zwarte hoeden zijn dit festivalseizoen erg populair. Lekker makkelijk want deze kleuren passen eigenlijk bij elke outfit!

Hoeden voor heren

Ook voor mannen zijn hoeden hip! Je moet er natuurlijk wel van houden maar het kan je outfit ook een stuk leuker maken. Naast hoeden zul je dit festivalseizoen ook veel petten zien, die nog net wat beter beschermen tegen de zon.

Stijlvol & praktisch

Naast dat een hoed je beschermt tegen de felle zon, en het natuurlijk leuk staat zijn er nog andere redenen waarom het handig is om een hoedje mee te nemen naar een festival:

1) Als je geen zin hebt om aandacht aan je haar te besteden (stop je haar er lekker onder, ziet niemand dat je er geen moeite aan besteed hebt);
2) Om op te vallen! (in het geval dat je graag de aandacht van leuke dames of heren wil trekken, is een opvallend hoedje echt een must)

Welke hoed past bij jou?

Er zijn hele hoop soorten hoeden, grote, kleine, ronde en wat meer ovalen hoeden. Niet alle hoeden staan ook even goed bij elke vorm hoofd. Hier volgen een paar tips voor het uitzoeken van een hoedje:

1, 2, 3, 4 hoedje van…

Het is altijd slim om de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden voordat je naar het festival gaat. Dit is namelijk wel degelijk van belang voor het type hoed dat je meeneemt. Indien het materiaal of de stof niet waterdicht is zal met regen je hoed en je hoofd doorweekt zijn. En erger nog, sommige hoeden verliezen dan de vorm. In het geval je hoed van licht materiaal is dan kan je erop wachten dat bij harde windstoten je snel je hoed kwijt bent. Als je hoedje van niet ademende stof is gemaakt dan druipt het zweet bij volle zon van je hoofd en kan het ook jeuk op je hoofd veroorzaken.

Kleur

Probeer voor een kleur te gaan die goed bij je huid, haarkleur en ogen past. Ook leuk is om de kleur van je outfit ergens in je hoedje terug te laten komen. Kom je er niet uit qua kleur? Bruine en zwarte hoeden zijn altijd een goed idee want deze kleuren staan eigenlijk goed bij elke outfit.

Model

Belangrijk is in ieder geval: ´Wat vind jij zelf leuk?´. Ga je voor een stoer, elegant, trendy, rock, cowboy, ´60, klassiek, hawai, tijdloos of ander type hoedje? Daarnaast is het ook belangrijk om naar de vorm van je gezicht te kijken. Een paar voorbeelden: met een ovaal hoofd kan je bijna elk type hoed dragen maar met een rond hoofd, dan zijn hoeden met bloempot model erg af te raden.

Maten van hoeden

Sommige hoeden zijn ´one size only´, dus 1 maat. Bij andere hoeden wordt gewerkt met maten, zo geeft een hoedmaat 57 aan, dat deze geschikt is voor een hoofdomtrek van 57 centimeter. Om erachter te komen wat jouw hoedenmaat is kun je het beste even een meetlint pakken en je hoofd op het breedste deel opmeten, net iets boven je oren. Dit is sowieso altijd handig om even te doen voordat je een hoed bestelt.

Hoedentips!

Bij elke outfit weer een ander bijpassend hoedje is leuk maar als je al met genoeg spullen aan het slepen bent, kies dan voor een vrij neutraal hoedje dat bij alle festival outfits goed samen gaat!

IDEE: een neutraal hoedje kan je ook prima zelf oppimpen door er de ene dag een hawaikrans er omheen te hangen, dan weer een elegant lint om te knopen of juist een stoer sjaaltje en dan weer een paar veren of bloemenkransje. Zo zie je er toch elke dag weer anders uit tijdens het festival.

Wacht niet te lang met het uitzoeken van een populair hoedje voor tijdens het festivalseizoen! Want dan zul je altijd zien, net als jij een gaaf hoedje wil bestellen is het ineens uitverkocht.

River Island Sale

Meer lezen over festival fashion?

Festival kleding
Festival tassen
Festival zonnebrillen
Festival hoeden
Festival schoenen
Festival accessoires

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht