nov 18 2014

Beste indoor festivals

Rond oktober maken de outdoor festivals langzaam plaats voor de indoor festivals. In Nederland vindt elk jaar in oktober het Amsterdam Dance Event plaats, waarin er meer dan 300 feesten in meer dan 80 clubs worden georganiseerd. Dit is een mooie aftrapper voor het indoor seizoen en tot en met april vinden er ontzettend veel indoor festivals plaats. Veel grote festival organisaties die jaarlijks een outdoor festival organiseren, hebben vaak ook een indoor editie. Een aantal grote indoorfestivals in Nederland zijn bijvoorbeeld Loveland, Awakenings, Qlimax, Welcome to the ’90, Soenda en Dekmantel. Voor elk genre zijn er genoeg feestjes te vinden, de één iets groter dan de ander, waar veel grote namen op af komen.

3. Awakenings

Awakenings is het grootste outdoor technofestival van Nederland en hebben jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers. Ze hebben elk jaar ook een aantal indoor edities en deze worden voornamelijk in de prachtige Amsterdamse Westergasfabriek gehouden. De ronde bouw van de oude fabriek, 1 dj tegelijk en een prachtige licht en vuurwerkshow maken Awakenings elk jaar tot één van de populairste indoor festivals van Nederland waar al vele grote bekendheden hebben mogen draaien. Voorbeelden hiervan zijn Adam Beyer, Len Faki, Carl Cox, Gui Boratto, Sven Väth en noem maar op.

awakings

2. Time Warp

Time Warp is een groot technofestijn en komt oorspronkelijk uit, heel verrassend, Duitsland. Hun outdoor edities brengen jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers en ook hier draaien elke keer weer alleen maar grote namen. Het is het grootste op techno gerichte indoor festival en ze staan bekend om de technologische innovaties als het om produceren gaat. Videoprojecties, verbazingwekkende lichttechnieken en optische illusies vliegen je om de oren en het festival heeft veel verschillende stages.

time warp

1. I Love Techno

Keiharde technobeats door de boxen in één van de grootste evenementencomplexen van België, genaamd Flanders Expo. I Love Techno is in 1995 opgericht door heer en meester Peter Decuypere en is gedurende de jaren gegroeid tot één van de grootste indoorfestivals van West-Europa. Voorgaande jaren werd er ook ruimte gemaakt voor onder andere dubstep en electronika, maar dit werd natuurlijk niet echt gewaardeerd door de die-hard techno fans. Vandaar dat de organisatie heeft besloten om het festival terug naar zijn roots te brengen, namelijk gewoon pure techno. In 2015 wordt het festival definitief niet meer in Gent gehouden, maar in Montpellier in Frankrijk.

I-love-techno

Festival ritueel

Op een koude avond in december maakt Rick zich klaar voor de avond. Hij doet nog een laatste check in de spiegel en print zijn kaartje alvast uit. Rick belt zijn vrienden op of ook zij klaar zijn om te gaan, want ze gaan met z’n allen naar Time Warp, een groot indoor festival in Utrecht. De keuze van Rick is gevallen op Time Warp, omdat hij een groot fan is van techno en wel eens een feest buiten Amsterdam wil bezoeken, waar hij ook woont. Na het drinken van een paar biertjes vooraf en het uitprinten van zijn ticket denkt Rick klaar te zijn om te vertrekken naar het festival, maaaar… Er zijn een aantal praktische tips waar je rekening mee kunt houden en die eigenlijk voor zowel indoor als outdoor festivals erg goed van pas kunnen komen!

Ticket

Je ticket is natuurlijk je meest essentiële onderdeel om niet te vergeten. Neem er altijd eentje uitgeprint mee, maar nog geen totale paniek als je hem toch in alle enthousiasme vergeten bent. Als het goed is heb je hem op je mail ontvangen en op steeds meer festivals kun je je ticket ook laten scannen door hem geopend op je smartphone te tonen!

They see me rollin´

Aangezien de meeste indoor festivals tot in de vroege uurtjes doorgaan, moet het over het algemeen geen probleem zijn om met de bus of trein bij jouw festival te komen. Vaak zit je op de terugweg vaak zelfs lekker naast mensen die onderweg zijn naar hun werk. Toch is het verstandig om van te voren even te kijken hoe het openbaar vervoer op dat moment geregeld is, aangezien er altijd wat kan zijn waardoor je opeens in the middle of nowhere staat.

Money, money, money

Neem altijd contant geld mee! Iets minder bij indoor festivals, maar het is altijd ontzettend druk bij het ‘pinloket’ en een stuk rustiger bij het loket waar je met contant je munten kunt kopen. Verder is het lekker om wat extra contant geld bij je te hebben, om eventuele sigaretten te kopen of een taxi te regelen…

Tiny little detail

Zowel bij outdoor als indoor festivals worden van alle flesjes de dopjes eraf gehaald, voordat je je drankje krijgt. Neem daarom altijd een dopje mee, anders verlies je van het dansen de helft of moet je het heel snel opdrinken. Veel gebruikte waterflesjes op festivals zijn die van Sourcy en Chaudfontaine. Verder passen de dopjes van Sourcy of Chaudfontaine ook op bijvoorbeeld de Cola flesjes.

Keep it cool

Vooral bij indoor festivals is het bloody hot en komt er bij binnenkomst vaak meteen een warme luchtstroom op je af gevlogen. Aangezien het tijdens het indoor seizoen vaak buiten erg koud is, is het verstandig om een extra droog shirt mee te nemen. Zoals je moeder zou zeggen: ‘Ik wil niet dat je kou vat, schat’.

Dude, where are you?Always use protection

Op een festival maken je oren overuren en dit kan schadelijk zijn voor je oren. Gemiddeld worden op festivals de hitjes op 100 decibel gedraaid en dit kan na een kwartier al schadelijk zijn voor je oren. Goed nieuws is dat steeds meer festival liefhebbers oordopjes indoen, dus keep up the good spirit!

Bailar

Een festival duurt gemiddeld ongeveer 9 uur en welk lichaamsdeel krijgt dit het meest te verduren: je voeten. Het is voor je voeten geen pretje om zo lang in beweging te zijn en daarom is het belangrijk dat je de juiste schoenen aantrekt. Lekker een dansje willen wagen met de juiste festival schoenen? Kijk dan even op onze pagina over hippe festival schoenen.

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht