jun 04 2013

Houd je spullen veilig

Veilig naar festivals

Je wilt gewoon foto’s kunnen maken van je favoriete band zonder de angst dat je dure spiegelreflex gestolen zou kunnen worden. En je wilt je tentje op kunnen zetten in een vertrouwde omgeving, wellicht met bewaking. Lees hier alles over hoe je je spullen tijdens een festival veilig houdt.

Handige spullen

Je hoeft in principe helemaal niet veel spullen mee naar een festival. Al helemaal niet wanneer je maar één dag het festival bezoekt. Zorg voor de basis. Geen grote tassen met veel kleding en andere onnodige spullen. Een klein (buidel) tasje is in alle gevallen handig. Hierin kun je je geld, mobieltje en wellicht pasjes kwijt. Ook een jas met binnenzakken kan erg handig zijn mocht je niet van tassen houden. Sowieso voor de mannen is dit een alternatieve oplossing.

buideltas

Staplaats

Ga je met een grote groep naar een meerdaags festival? Dan is het verstandig om jullie tentjes in een cirkel te zetten zodat het moeilijk is binnen te komen. Creeër als het ware een binnenplaatsje. Ook kun je een partytent plaatsen en daar met een grote groep in gaan slapen. Op deze manier kun je op elkaars spullen letten. ’s Nachts kunnen de festivalbezoekers met verkeerde intenties als ze willen nare dingen gaan doen (lees: tentjes leeg roven). Wanneer er een aantal van jullie voor de tent zitten bij een kampvuur wordt er tegelijkertijd op alle spullen gelet. Zo ga je in ieder geval met een fijn gevoel naar het feestje.

Spullen veilig in je slaapzak

Je slaapzak hoeft niet alleen te dienen om te slapen. Je kunt er ook heel andere dingen mee doen. Uiteraard voor je eigen veiligheid! Wat dacht je ervan om je kostbare spullen (geld, bankpasje, id-kaart, mobieltje) in de slaapzak te stoppen bij het voeteneind. Mochten er indringers opdagen en je tent binnenkomen dan liggen de spullen in ieder geval niet in hun zicht. Jij hebt je best dan gedaan.

pukkelpop-laat-slaapzakken-gratis-schoonmaken-id1314476-620x415

Verspreid je vermogen

Bewaar niet al je geld op één plaats. Vooral tijdens een meerdaags festival zul je veel geld op zak hebben. Bewaar wat in je broekzak, in je sokken, in je tas of voor de dames: in je bh. Mocht je iets kwijtraken of mocht iemand wat hebben gestolen, dan ben je nooit alles in één keer kwijt.

Lockers

Leg een beetje geld neer en je hebt een locker. Dit zijn erg handige kluisjes waarin je je spullen bewaart. Je kunt alles erin stoppen en vervolgens alleen datgene meenemen op het terrein wat je nodig hebt. Vooral erg handig wanneer de weersvoorspellingen wisselend zijn. Je kunt dan je extra kleding in een locker stoppen en pakken wanneer je ze nodig hebt. Dit is ook veel prettiger tijdens het dansen, je hoeft namelijk niets steeds na te gaan of je alles nog bij je draagt.

4[1]Small

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht