Festivals per gemeente

Ook bij jou in de buurt is er genoeg te beleven op festivalgebied. Misschien ligt hèt festival van je leven wel gewoon op fietsafstand. Woon je niet in een grote stad en wil je weten of er ook dichtbij jouw huis een leuk festival te vinden is? Lees dan op deze pagina meer over kleinschalige festivals in Nederland die we voor jou hebben uitgezocht! Het beste is: ze zijn bijna allemaal gratis.

Amersfoort

Spoffin

De stad Amersfoort explodeert tijdens Spoffin en wordt één groot podium voor allerlei soorten kunst! Drie dagen lang worden er op straten en pleinen, in parken en ander openbare ruimtes theater geboden voor iedereen die zich op dat moment in de stad bevindt. Dan kun je denken aan circustheater, dans en andere soorten straatspektakels. De bezoeker bepaalt na afloop van een voorstelling wat hij of zij betaalt. Sinds 2010 wordt in het laatste weekend van augustus Spoffin gehouden. Lees hier meer op de officiële website.
Spoffin 2015 Kunst Street Art Muziek

De Ronde Venen

Vogelvrij festival

In Amstelhoek, een klein dorpje in de provincie Utrecht, vindt sinds 2010 in het Fort bij Uithoorn het Vogelvrij festival plaats. Het wordt gehouden midden in de zomer en dus kun je hier terecht voor een lekker uitstapje om eventjes uit je plaat te gaan. De editie in 2014 was voor het eerst compleet uitverkocht en was erg succesvol! Op Vogelvrij stonden o.a. artiesten als Don Diablo, The Partysquad en Feest DJ Ruud. De locatie van het festival is een groot fort waar een gracht omheen ligt, die op de werelderfgoedlijst staat.  De locatie maakt simpelweg een perfecte festivallocatie. Kun je je al voorstellen dat je aan het feesten bent op een fort? Ga dan naar Vogelvrij festival! Lees hier meer op de officiële website.

Vogelvrij Festival 2015 Dance Amstelhoek

Heerlen

Cultura Nova

Cultura Nova is een gratis internationaal theaterfestival in de gemeente Heerlen, in Limburg, dat 10 dagen duurt. Nederland heeft een heel groot aanbod aan theaterfestivals, maar het Cultura Nova festival onderscheid zich door een grote mix te bieden van kunst, muziek, presentaties en films en natuurlijk ook theater! Tijdens het festival ontstaat het culturele hoogtepunt van Limburg en wordt er door gepassioneerde mensen vernieuwing en ontroering geboden voor jong en oud. Er wordt dan ook podium geboden voor nieuwe en kwalitatief hoogstaande podiumkunsten. Cultura Nova vindt plaats in eind augustus op een festivalplein vóór Theater Heerlen in Limburg. Lees hier meer op de officiële website.
Cultura Nova Festival 2015

Terneuzen

Around the Bridge

Wat begon als een betaald festival dat zich voornamelijk op Rock richtte (het heette eerst ook Rock Around the Bridge), is nu uitgegroeid tot een groot festival met verschillende muziekstijlen. En, jawel, het is gratis toegankelijk! Op de kaart ligt het festival in de uiterste hoek van ons landje: in de gemeente Terneuzen in een plaatsje genaamd Sas van Gent,  dat tegen de Belgische grens aanligt. Around the Bridge duurt 2 dagen, meestal op vrijdag en zaterdag in eind juni, waarbij de vrijdagavond een avond is dat volledig in het teken staat van Hollandse muziek. De zaterdagavond bestaat voornamelijk uit rock en alternatieve muziek, maar er is voor ieder wat wils wel wat te vinden. Wat houdt je nog tegen om hier even lekker uit je dak te gaan? Lees hier meer op de officiële website.

Maastricht

Manus van Alles festival

Het feest dat verschillen viert in plaats van benadrukt is het Manus van Alles festival in Maastricht. Het wordt gezien als één van de 10 leukste uitstapjes van Nederland. Dit kleurrijke festival noemt zichzelf ´het feest van verbroedering´ is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Exotische culturen verzamelen zich eind juni op dit festival en vermaken het publiek met feestelijke dansshows, muziek, lekker eten en een grote verscheidenheid aan activiteiten. Er zijn 3 podia met kleurrijke muziek en ook is er een wereldmarkt met allerlei culturele spulletjes, een festivalbraderie en een Nomadendorp. Speciaal voor kinderen is er het Manus Kidsfestival, waar ze zichzelf kunnen vermaken met allerlei leuke spelletjes. Doe mee aan de verbroedering! Lees hier meer op de officiële website.
Manus van Alles Festival 2015 Maastricht

Schiedam

Doe Het Zelf Festival

Een festival dat zich onderscheidt van andere is het Doe Het Zelf Festival. De naam zegt het eigenlijk al: het festival wordt uit vrijwillige basis opgezet. Doe Het Zelf wil plaats bieden aan bekende en onbekendere bands die zich (net als ons) ergeren aan de vele podia, locaties en festivalorganisaties die het niet de moeite waard vinden om zelfs maar te reageren op de aanvragen van bands om te mogen optreden. Vandaar dat Doe Het Zelf het heft in eigen handen heeft genomen en podia biedt aan allerlei soorten creativiteit! Consumptiebonnen worden beschikbaar gesteld door de locatie en ook de bands krijgen geen vergoedingen. Het gaat dus puur om de muziek. Dit jaar zal Doe Het Zelf voor het eerst plaatsvinden op 27 juni 2015. Vanuit principe en de wil om dingen te veranderen binnen de wereld van festivals gaat Doe Het Zelf een volledig eigen weg. Ze vinden het daarnaast absurd dat sommige locaties huur vragen als er bands gratis komen spelen. Het tij moet dus gekeerd worden volgens Doe Het Zelf. Vandaar ook hun motto: “We doen het lekker zelf!”
Lees hier meer op de officiële website.

Den Haag

Schollenpop

In Scheveningen wordt ieder jaar op de eerste zaterdag van augustus Scholenpop georganiseerd. Een zomerse locatie is het zeker, het vindt namelijk plaats op het Zuiderstrand van Scheveningen. Kan het nog beter? Ja! Het festival is namelijk gratis toegankelijk. Schollenpop is in 1997 opgezet als een klein strandfeest door een groep vrienden en is inmiddels qua bekendheid behoorlijk gegroeid. Het festival is nog steeds in handen van dezelfde groep vrienden. Het doel van Schollenpop is om een regionale programmering te creeëren waarbij bands de kans krijgen om met professionelere apparatuur op een groter podium hun muziek aan een groot publiek te laten horen. De line up bestaat dan ook jaarlijks voor de helft met lokale bands en artiesten en de andere helft uit internationale- en bekendere bands. Schollenpop is voor alle leeftijd toegankelijk en wordt vanuit betrokkenheid van lokale inwoners opgezet, door meer dan 100 vrijwilligers. De combinatie van zon, zee, strand, muziek en drankjes maakt het festival helemaal compleet Dit zomerfestival mag je niet mag missen dus! Lees hier meer op de officiële website.
Schollenpop Scheveningen Festivals Den Haag

Twenterand

Randrock

Sinds 2002 wordt in het plaatsje Vriezenveen het festival Randrock gehouden. Randrock heeft ieder jaar weer een gevarieerd aanbod aan artiesten, zo stond er in 2015 onder andere Foo Fighter tribute band en ook Niels Geusebroek kwam voorbij. Op Randrock maakt het niet uit hoe oud je bent. Er dan ook naast de vele optredens genoeg dingen voor kinderen georganiseerd. Lees hier meer op de officiële website.
Randrock Festival Vriezenveen

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht