Festivals in Londen

 

Als je van plan bent een weekendje naar Londen te gaan om de stad even een beetje te verkennen: doen! Je zult misschien niet in eerste instantie denken om daarnaast nog naar een festival te gaan, maar het is zeker de moeite waard. Plan naast de sightseeing tours die je gaat doen ook een uitstapje naar een van de beste festivals in Londen die je zelf uit kunt kiezen en je tripje is helemaal compleet. Er zijn simpelweg genoeg redenen om naar de Engelse hoofdstad af te reizen, maar de toffe en omvangrijke festivals die de mooie stad biedt is wel één van de hoofdredenen om te gaan. Lees op deze pagina over de aanraders onder de Londense festivals en de beste festivallocaties in de stad.

Calling Festival

Één van de grootste en meest indrukwekkende festivals van Engeland is Calling Festival. De naam zegt je in eerste instantie misschien niet zo veel, maar dat komt omdat het eerder gehouden werd onder de naam Hard Rock Calling of Hyde Park Calling. Toen Hard Rock Café de stekker uit de sponsoring stopt moest het festival een beetje aangepast worden. De grootste muzikanten en bands ter wereld hebben hier ooit gestaan. Je kunt denken aan Paul McCartney, Eric Clapton, The Police, The Who, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Aerosmith en Neil Young. Het werd tot 2013 altijd in Hyde Park gehouden maar is ook vanwege de sponsoring veranderd van locatie, dat is nu het Queen Elisabeth Olympic Park geworden.
gebruiken1

Field Day

Dit buitenfestival in Londen wordt iedere zomer gehouden in het Victoria Park in het westelijke gedeelte van de stad, in een subgemeente genaamd London Borough of Tower Hamlets. De eerste editie vond plaats in augustus 2007 en is het inmiddels wel een icoontje geworden onder de jaarlijkse festivals in Londen. De tickets zijn ieder jaar helemaal uitverkocht, dat zegt wel genoeg waarschijnlijk. Namen als Mumford & Sons en Caribou hebben het podium van Field Day betreden. Handig om te weten: er is geen parkeerplaats vlakbij het festival dus kom niet met de auto. Gebruik een fiets die je overal wel kunt huren of ga met het openbaar vervoer. Engeland heeft een eigen versie van onze 9292 en je kunt hier makkelijk je reis plannen.

Wireless festival

New Look Wireless Festival behoort tot de grootste van Engeland en heeft ieder jaar een indrukwekkende line up. Denk aan namen als Rihanna, Justin Timberlake, The Black Eyed Peas, Calvin Harris en The Chemical Brothers. De allereerste editie in 2005 vond plaats in Hyde Park en had o.a. Keane als headliner. De bezoekersaantallen net als de ticketprijzen zijn ieder jaar gestegen en onder de Engelsen is het festival zeer populair. Het festival wordt jaarlijks gehouden in het begin van juli op het Finsbury Park. Het festival biedt geen kampeergelegenheid en dus zul je je overnachting elders moeten doorbrengen. We hebben voor jou een speciale pagina gemaakt voor dit geweldige festival, waar je handige informatie kunt lezen over onder andere de line up van dit jaar, bekijk het hier!
gebruiken2

iTunes festival

Het begon met het uitdelen van tickets als een handige marketingstrategie van Apple, maar inmiddels is iTunes festival uitgegroeid tot een serieus muziekfestival waar ieder jaar grote artiesten optreden. Alle optredens worden live uitgezonden via iTunes en zijn achteraf ook nog enige tijd te beluisteren. Het festival wordt rond maart gehouden en vindt plaats in het centrum van Londen, in een indrukwekkende en industriële setting in The Roundhouse Art Centre.

De beste festivalspots van Londen

Hyde Parkgebruiken3

In de drukke wereldstad worden vooral de rustige plekjes opgezocht om de grote festivals te houden. Engeland heeft zelf enkele parken als Royal bestempeld, zo ook Hyde Park. Het park ademt geschiedenis en heeft enkele historische concerten gehouden op eigen terrein. Ieder jaar werd hier het Hard Rock Calling festival gehouden, dat nu onder Calling Festival in een ander park verder gaat. Op 140 hectare is er in ieder geval genoeg plek om een festival te organiseren.

 

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht