Festivals in Berlijn

Een stad met veel gezichten. Een stad waar een rijke historie samengaat met een intens nachtleven. Een stad die met cultuur experimenteert en er een trend van maakt. Een stad die werkelijk nooit slaapt, dat is Berlijn. Voor veel mensen is Berlijn dé culturele hoofdstad van Europa en dat zal ´m vast liggen aan het feit dat er meer dan 150 theaters en 170 musea zijn. Boven alles is het nachtleven in de historische hoofdstad van Duitsland toch wel het meest opmerkelijk, met haar grote dance & electro scene. Je zal voor het uitgaansleven in Berlijn wat uithoudingsvermogen nodig hebben, want het wordt lastig om een keuze te maken tussen dat ene intieme ondergrondse feestje of toch die andere hippe club. We informeren je op deze pagina over de to-do´s op festivalgebied in Berlijn, voor als je een keer een uitstapje wilt maken!

Weekend festivals

Melt! festival

Op het voormalige fabrieksterrein Feropolis zal in Gräfenhainichen Melt! festival plaatsvinden. De stad ligt ongeveer 80 km van Berlijn af en is ideaal te combineren met een bezoekje aan de historische hoofdstad van Duitsland. Melt! festival wordt beschouwd als een van de beste festivals ter wereld, met name door haar locatie. We hebben een speciale pagina gemaakt waar je alles kunt vinden over Melt! met o.a. handige festivaltips, check het hier.
Melt!

Splash! festival

Splash! festival behoort tot de grootste hiphop & reggae festivals van Europa en wordt net als Melt! gehouden op het Feropolisterrein in Gräfenhainichen. Sinds de oprichting in 1998 is het meerdere malen van locatie verplaatst. Het festival biedt drum & bass DJ´s, dancehall, reggae en graffitiwedstrijden.

Helene Beach Festival

´One beach. One festival. One love´. Dit is het motto van dit festival. Als de zomer is begonnen en je wilt richting onze oosterburen, dan is het strandfestival Helene Beach festival een echte aanrader. Het festival vindt plaats bij het meer genaamd Helenesee in Brandenburg, net onder Frankfurt en slechts 50 kilometer verwijdert van Berlijn. Met 250 hectare is er ook genoeg plek rondom het festival om te kamperen! Je vindt op dit festival vooral Rock, Pop, Hiphop en Electro.

Berlin Festival

Dit festival heeft in 2013 de prijs ´Beste Europese Festival Line Up´ binnengesleept, en dus kun je van Berlin Festival wel wat verwachtingen hebben. Jaarlijks trekt dit festival dat vooral rock & electro muziek biedt zo´n 20.000 bezoekers. In Arena Park wordt 48 uur lang gefeest met goede artiesten, daar moet je bij zijn! De tickets kosten tussen de €29 en €79, dat hangt af of je een dagticket of weekendticket koopt.
Berlinfestival

Fête de la Musique

Ieder jaar op 21 juni wordt in Berlijn het begin van de zomer gevierd met het gratis Open-Air festival Fête de la Musique (vertaald: het feest van de muziek). Het leuke aan het festival is dat het niet op één plek plaatsvindt. De hele stad wordt namelijk overspoeld met muzikanten, bands, DJ´s, koren en solisten die spelen op allerlei openbare plekken en in de straat. Je kunt gewoon zelf gratis de stad verkennen en uitzoeken waar de leukste muzikanten opgesteld zijn. De festival vindt zijn oorsprong bij de Franse ex-minister van cultuur Jack Lang, die in 1982 muzikale eenheid wilde creëren door middel van een festival. Het is inmiddels een wereldwijd succes en wordt in zo´n 60 andere Europese steden gehouden.
Fetedelamusique

Meer weekend festivals? Kijk op de pagina die we daar speciaal voor gemaakt hebben, je vind de beste weekend festivals in binnen- en buitenland hier!

Electro festivals

Krake festivalKrake

Een festivals in Berlijn die zich alleen focust op elektronische muziek is Krake (Duits voor octopus). Het festival is bedoelt om beginners en onbekende artiesten in de scene een platform te geven. Jaarlijks worden in de Urban Spree Gallery in Berlijn nieuwe namen gepresenteerd of artiesten die een comeback willen maken. Het festival is niet groot, niet duur en heeft geen grote sponsors en dus is het een lekker intiem electro-festival dat zich alleen op de muziek focust. Een echt festival voor muziekliefhebbers.

De beste festivalspots van Berlijn

Lichtpark

Dit is een van de wat meer geheime plekjes van Berlijn waar toch de beste feestjes gegeven worden. Een echt groot park is het niet echt, je kunt je meer een geïmproviseerd strand voorstellen met wat grasveldjes. Als je aan het dansen bent op deze mooie locatie kijk je over het meer heen dat er vlak naast ligt, en toch heeft het een urban vibe. De meeste feesten die er gegeven worden vragen niet meer dan €5 entree en dus is het een leuke plek om een keertje los te gaan.
Lichtpark

Arena Club & BadeschiffArena

De Arena Club samen met het buitengedeelte genaamd Badeschiff is één van de beste festivallocaties van Berlijn, waar voornamelijk open-air festivals plaatsvinden. Het is gelegen naast de Spree rivier en achter verschillende warenhuizen. Er is een grote dansvloer met twee verschillende barretjes, een klein balkongedeelte waar je lekker kunt loungen en een prachtig uitzicht op de rest van de club en Badeschiff. De Arena club heeft een hele intieme setting en is compleet anders dan andere grote en overweldigende discotheken in het centrum van Berlijn.

 

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht