jun 11 2015

Festivals in Barcelona

Festivals in Barcelona

In en rondom de zonnige wereldstad bruist het van de activiteiten en misschien is er wel zo veel te doen dat je goed moet nadenken over wat je wel en niet wilt zien. De toeristische trekpleisters zoals de Sagrada Familia, Park Güell en Casa Batllo staan op veel toeristen hun to-do list, maar een groot festival meepakken in Barcelona in de zomerperiode kan misschien wel hèt hoogtepunt van je uitstapje worden. Op deze pagina geven we je allerlei tips en do´s en don´ts over de bekendste en grootste festivals in de stad. Ontdek Barcelona op je eigen manier!

Sónar Festival

Sinds 1994 wordt er op verschillende plekken in Barcelona het elektronische muziekfestival genaamd Sónar gehouden. In eerste instantie was het gericht op een combinatie van muziek en multimedia kunst. De Duitse ´opa van de techno´ genaamd Sven Väth stond met een live DJ-set op de eerste editie. Het festival wordt in twee dagdelen verdeeld: Sónar by Day en Sónar by Night. Je kunt de dag dus helemaal indelen zoals je zelf wilt en de hoeveelheid feest doseren tot je er genoeg van hebt. Door de jaren heen is Sónar uitgegroeid tot een innovatief en trendsettend festival dat jaarlijks grote namen uit de dance- en electro scene trekt. Het wordt niet alleen in Barcelona gehouden, mocht je zin heb om ook eens naar New York, Londen, Los Angeles, Tokyo and Chicago

Is er een camping op Sónar Festival? Wat is de line up van dit jaar? Dit en veel meer lees je op onze uitgebreide pagina over Sónar Festival hier.

Sonar festival in Barcelona

Primavera Sound

Één van de grootste en bekendste meerdaagse festivals van Europa is Primavera Sound en wordt gehouden in Parc del Fórum in Barcelona. In 2001 was de eerste editie van Primavera Sound. Het festival heeft vooral bekendheid gekregen door de grote verscheidenheid in de line up. Zo stond in 2006 Lou Reed op Primavera maar ook The White Stripes kwamen voorbij.

Wil je o.a. weten welke namen dit jaar Primavera staan? Check onze uitgebreide pagina over Primavera Sound hier.

primavera sound

Festival Internacional de Benicassim

Een ander groot internationaal muziekspektakel is het FIB festival in Benicassim, een klein stadje ten zuiden van Barcelona. Van over de hele wereld trekken festivalgangers naar Spanje af om dit immense evenement bij te wonen. Logisch, want de artiesten die er ieder jaar staan zijn groot. Denk aan namen als Oasis, Arctic Monkeys, Blur en The Prodigy. De sangria kater kun je lekker uitslapen op de camping die op het festivalterrein staat. Meer weten? Bekijk onze uitgebreide pagina over Festival Internacional de Benicassim.

FIB

Arenal Sound

Meer dan alleen een festival is Arenal Sound. Je krijgt er namelijk ook nog eens zon, zee, strand en watersport bij! Net zoals het FIB festival vindt het plaats ten zuiden van Barcelona , op slechts zo´n drie uurtjes rijden. Het festival is vernoemd naar het Arenal Beach strand waar het gehouden wordt. Meer weten? Check onze Arenal Sound pagina waar je nog veel meer kunt lezen!

arenal sound

Pride Barcelona

Vrijheid, gelijkheid en tolerantie smelten samen op dit enorme feest waar mensen hand in hand gaan en er wordt dan ook uitgebreid gevierd dat het niet uit maakt wie je bent of hoe je eruit ziet. De pride vindt ieder jaar in het eind van juni plaats. Op verschillende locaties door de hele stad worden er feesten gehouden en dus kun je op veel plekken terecht en op veel plekken feest vieren. Voornamelijk in de wijk L´Eixample zijn er veel activiteiten te vinden. Deze activiteiten bestaan uit colleges, theaterstukken, verschillende themafeesten die vooral ´s nachts plaatsvinden, zogenaamde pride diners in partner restaurants en nog veel meer!

pride barcelona

Bekende festivalspots van Barcelona

Eigenlijk is heel Barcelona de ideale plek om feest te vieren. Er zijn naast de binnenstad alleen nog veel meer ideale feestlocaties waar je los kunt gaan en aangezien de wereldstad ook nog een strand heeft ademt de stad zomer.

Parc del Forum

Dit industriële park ligt in het meest noordelijkste puntje van de stad en is gebouwd in 2004. Bij parken denk je normaal gesproken aan groene velden en veel bomen. Dit park is echter heel anders en heel industrieel. Het wordt voornamelijk gebruikt voor culturele evenementen en.. festivals! In Parc del Forum vind je indrukwekkende grote gebouwen die voor conferenties en vergaderingen worden gebruikt, maar ook vind je er binnenkort een waterdierentuin genaamd Forum Marina.

parc del forum

Fira Montjuïc

Een grote oude rotonde tussen Plaza d´España en de haven is Fira Montjuïc, vernoemd naar paleis Montjuïc dat er vlak naast ligt. Rondom de rotonde is er ontzettend veel ruimte voor festivals en evenementen. Het behoort tot de bekendste ´venues´ ter wereld en daar zijn genoeg redenen voor. Onder andere Sonar Festival by Day wordt er gehouden. Dan wordt het dè plek van Barcelona om te zijn voor electrobeats en conferenties op het gebied van kunst en muziek.

Fira Montjuic

Fira Gran Via

Tot de grootste en meest moderne tentoonstellingcentra van de wereld behoort Fira Gran Via. Het bestaat uit 8 grote gebouwen met elk een andere functie en de locatie is beroemd om haar vooruitstrevende technologie en logistiek.

Fira Gran Via

Comments

comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht