apr 08 2014

Festivals in Duitsland

Festivals in Duitsland

Auf nach Deutschland! Onze beste oosterburen zijn verrassend goed in het opzetten van gave festivals. Zeker de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen dus. Op deze pagina heeft Festiworld wat handige en praktische informatie over de festivals in Duitsland voor jou op een rij gezet.

Hieronder vind je een selectie van een aantal gave festivals in Duitsland met reisinformatie over hoe je er het makkelijkste en snelste kan komen.

Melt

estivals in duitsland melt festival

De locatie hier is fascinerend! Het driedaagse festival wordt gehouden op een voormalig fabrieksterrein waar bruinkool werd gewonnen. Een ontzettende industriële vibe met overal om je heen fantastische lichteffecten. De line-up is zowel Indie bands zoals bijvoorbeeld James Blake als een heleboel vette DJ’s.

Kijk voor meer informatie over dit festival en ticketverkoop op de pagina Melt!.

Hotels en hostels in Gröbern

Kijk hier voor een overzicht van goedkope hotels en hostels in Gröbern (vlakbij Gräfenhainichen waar het festival terrein is).

Reisinformatie festival Melt

Vanuit Nederland reis je naar Berlijn. IC Berlijn rijdt meerdere keren per dag direct door naar Berlijn vanuit bijvoorbeeld Amsterdam/Amersfoort/Enschede. Ook kun je met het vliegtuig naar Berlin Tegel. Hier kun je een shuttlebus nemen naar festival Melt.
Ga je met de trein, dan kunje in Berlijn overstappen op een trein naar Dessau. Vanaf station Dessau gaan er ook speciale bussen richting Ferropolis, het festivalgebied. Vanaf Schiphol ben je ongeveer 8 uur en 45 minuten onderweg. Reis je via het binnenland van Duitsland, dan kan je reizen via de volgende stations:

– Magdeburg
– Leipzig
– Halle (Saale)

Love Family in the park

festivals in duitsland love family in the park

Genieten in de zon, een drankje in je hand en luisteren naar de fantastische muziek. Dit eendagsfestival is een van de beste als het aankomt op techno feesten. Namen zoals Sven Väth, Luciano en Loco Dice komen voorbij.

Kijk op onze pagina Love Family in the Park voor meer namen en info.

Hotels en hostels in Frankfurt

Kijk hier voor een overzicht van goedkope hotels en hostels in Frankfurt.

Reisinformatie Love Family in the park

Reis vanuit Nederland eerst naar Frankfurt. Dit kan vanuit Nederland gemakkelijk met de trein of met het vliegtuig. Met jou Love Family Park ticket kun je gratis reizen met alle bussen, trams en de Deutsche Bahn (alleen RE, RB en S- Bahn in de 2e klas). Het ticket is geldig in de gehele RMV (Rhein-Main Transport Association) en VRN (Transport Association Rhein – Neckar). Dus in delen van Hessen, Baden-Württemberg en Rijnland-Palts. De volledige zones kun je vinden op de websites van de RMV en VRN

Summerjam

festivals duitsland summerjam

Free your mind! Dit festival doet je helemaal loskomen van het dagelijkse leven. Relaxte muziek vergelijkbaar met Bob Marley muziek uit de jaren ’70… Neem je vrije geest mee en geniet! Lees meer over dit festival op onze pagina Summerjam.

Berlin Festival

festivals duitsland berlin festival

Het Berlin Festival vindt begin september plaats op het oude vliegveld Tempelhof in Berlijn. Hoofdacts zijn Björk en Blur.

Hotels en hostels in Berlijn

Kijk hier voor een overzicht van goedkope hotels en hostels in Berlijn.

Reisinformatie Berlin Festival

Vanuit Nederland reis je direct naar Berlijn. IC Berlijn rijdt meerdere keren per dag direct door naar Berlijn. Reisduur is ongeveer 6,5 uur vanaf Amsterdam. Op de website van NS-highspeed kun je gemakkelijk en snel een homeprint treinticket boeken naar Berlijn.

Nature One festival

festivals in duistland nature one

Nature One is Europa’s grootste openluchtfestival op het gebied van elektronische muziek. Traditiegetrouw vindt het festival plaats in het eerste weekend van augustus. Dit jaar van 2 tot en met 8 augustus. De locatie: een voormalige Amerikaanse raketbasis in Pydna in de buurt van Kastellaun. De muziek varieert van house en trance tot techno en hardstyle.

Reisinformatie Nature One festival

Vanuit Nederland neem je de ICE naar Keulen waar je overstapt op een regionale trein naar Koblenz Hbf, vanaf hier rijden pendelbussen naar het festival. De reisduur bedraagt ongeveer 5 uur.

Vervoer in Duitsland

Er zijn verschillende mogelijkheden om jezelf naar Duitsland te verplaatsen. De auto is de makkelijkste manier, mits je geen bob kan vinden natuurlijk. Gelukkig zijn er naast de autoreis nog tal van mogelijkheden om naar Duitsland te komen. Denk aan de trein of de bus of het vliegtuig of mocht je nou meer van een avontuurtje op z’n tijd houden: liften! (voor de dames: ga nooit alleen)

Auto

Op de autosnelwegen in Duitsland is de snelheid vrij maar let op! Mocht je op hoge snelheid een ongeluk veroorzaken dan kun je flink in de problemen komen wat verzekeringen van het voertuig betreft.

Openbaar vervoer

Kijk voor een mooi overzicht van al het openbaar vervoer in Duitsland per regio op Fahrplan bahnen und busse Deutschland.

Overige handige informatie over Duitsland

Prijzen in Duitsland

Over het algemeen zijn de ticketprijzen van festivals in Duitsland goedkoper dan in Nederland maar de prijzen van verschillende festivals verschillen natuurlijk altijd een beetje. Dit ligt aan verschillende factoren zoals de populariteit, locatie, artiesten etc. Er zijn festivals die voor € 44 euro een driedaags ticket met campingplek aanbieden maar bij andere festivals kost het € 125.

Festivalsfeer in Duitsland

Meestal heerst er een relaxte sfeer op Duitse festivals in tegenstelling tot festivals in Nederland. In Duitsland zijn ze een stuk minder van de regeltjes!
Per festival hangt er weer een andere sfeer. Vaak trekken festivals een eigen type bezoekers die passen bij het genre van het festival en je zult merken dat er al snel een ‘wij- gevoel’ wordt gecreëerd. Garantie op een goede sfeer op festivals is er al snel!

Drank- en drugsbeleid in Duitsland

Duitsland heeft uiteraard haar eigen regels en wetten wat betreft drank en drugs. Ze controleren vaak erg streng op drugs op festivals en voeren soms ook controles uit op de weg wanneer je terug naar huis wilt rijden. De boetes op drugsbezit zijn in Duitsland lang niet misselijk! Je kan geluk hebben met een boete van 50 maar ze kunnen oplopen tot over de 2000 euro…

Meer festivals in Duitsland ontdekken? Neem dan even een kijkje op Enjoy-Berlin.

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht