feb 20 2015

Festivals in Amsterdam

Festivals in Amsterdam

Amsterdam, onze prachtige hoofdstad en ook wel Mokum genoemd door de echte Amsterdammers. In de Gouden Eeuw uitgegroeid tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld en staat natuurlijk bekend om het Rijksmuseum, haar grachtengordel, het Anne Frank Huis, de Wallen en noem maar op. Maar naast alle toeristische hoogtepunten, is Amsterdam ook het epicentrum van uitgaan en festivals. Er zijn jaarlijks maar liefst 300 festivals in Amsterdam en het zijn er te veel om op te noemen, maar hieronder alvast een paar grote en bekende festivals.

Awakenings

Awakenings is een erg internationaal bekend technofestival, sterker nog, het is het grootste outdoor technofestival van Nederland. Elk jaar komen er meer dan 30.000 bezoekers op af en ze geven ook jaarlijks een mooie indoor editie weg. Deze worden gehouden in de grote Westergasfabriek en het outdoor festival wordt al 12 jaar op rij in recreatiegebied Spaarnwoude gegeven. Met 8 stages en grote internationale bekendheid, maakt dat elke bekende techno DJ hier wel eens heeft gedraaid. Zo kunnen er elk jaar ongeveer 60 techno grootheden op 1 dag lekker draaien en voorbeelden hiervan zijn Fritz Kalkbrenner, Joris Voorn, David August, Karotte, Ben Sims, Dubfire, Gaiser en de lijst gaat nog wel even door.

ValtiFest

Dit excentrieke festival vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag van september op de NDSM-werf in Amsterdam. Valtifest (interne link) heeft elk jaar een schitterend decor, thema en dresscode en ze combineren altijd DJ’s met verschillende bands. Zo waren dit jaar bijvoorbeeld De Jeugd van Tegenwoordig, Benny Rodriques, Guerilla Speakerz, Tom Trago, Elias Mazian en  MC Divine op bezoek gekomen en hier gaan vernieuwende elektronische muziek hand in hand met creativiteit, humor en vrijheid. Lees meer op onze festivalpagina over Valtifest.

Valtifest

Amsterdam Jazz Festival

Een festival in de Amsterdams Arena klinkt bij voorbaat al fantastisch en als het dan heerlijk Jazz muziek is, maakt het nog leuker. Een groot aantal nationale en internationale toppers verzorgden de avond, zoals Michel Legrand, Ruben Hein, Ack van Rooyen, Fatoumata Diawara en nog meer. Met 5 podia verdeeld over verschillende zalen, krijg je ook nog eens een beter beeld van de Arena zelf.

Dekmantel

Dekmantel (interne link) geeft elk jaar een 3-daags festival waar erg veel bekende artiesten optreden. Ongeveer 100 verschillende artiesten zullen de dieren wakker houden in het Amsterdamse Bos met hun techno, house, disco en bass muziek.  Lees meer op onze festivalpagina over Dekmantel (http://www.festiworld.nl/festival/dekmantel/)

Dutch Valley

Elk jaar komen in het Hollandse recreatiegebied Spaarnwoude veel bekende Nederlandse artiesten bij elkaar op Dutch Valley. Alleen artiesten van Nederlandse afkomst mogen hier optreden en dit trekt jaarlijks ongeveer 40.000 bezoekers, verdeeld over 120 optredens. Brainpower, Di-Rect, Frans Bauer, Beorge Baker, Gerard Joling, Glennis Grace, Jan Smit, Kraantje Pappie, The Opposites en nog veel meer artiesten van Nederlandse bodem!

Loveland

De groene en grote grasvelden van het Sloterpark worden elk jaar weer druk bezocht tijdens Loveland Festival. Jong en oud komen elke keer bij elkaar om te genieten van techno muziek. Joris Voorn, Solomun, Matador, Oliver Koletzki, Adam Beyer en andere grote namen hebben hier opgetreden en bij een aantal belangrijke dagen brengt Loveland een editie uit. Ze hebben bijvoorbeeld elk jaar een New Years Eve, Koningsdag en een grote outdoor editie!

Bekende festivalspots van Amsterdam

Er zijn super veel spots in Amsterdam waar regelmatig feestjes worden gegeven. Zo zijn er tijdens het Amsterdam Dance Event elke avond in 120 clubs verschillende feestjes te bezoeken, maar er zijn een aantal erg populaire locaties waar men een festival organiseert.

Het Westergaspark

Een van de meest bekende en mooiste locaties om een festival te organiseren is in en rond het Westergaspark. De voormalige Westergasfabriek ligt in Amsterdam West en heeft nu een culturele en recreatieve bestemming. Festivals zoals Pitch en De Wereld Draait Buiten spelen zich af op deze locatie. De Westergasfabriek is als een soort arena helemaal rond van binnen en vaak is er maar 1 stage voor bands en artiesten. Met de industriële achtergrond maakt dit een erg vet decor voor festivals.
Westergasss

Java Eiland

Het java-eiland in Amsterdam ligt op een strategische ligging voor festivals, tussen het centrum van Amsterdam en Amsterdam-Noord in. Met een prachtig uitzicht over het Ij kun je hier genieten van festivals als Pacha en Roots.

Melkweg

De Melkweg is een erg populaire uitgaanslocatie in Amsterdam. In dit multimediacentrum voor popmuziek, dans, theater, film en nog meer worden erg vaak leuke feestjes en concerten gegeven en het ligt vlak achter de Schouwburg.
Melkweggoed

Studio 80

Deze nachtclub staat vooral in het teken van elektronische muziek en dance muziek. Het dient als een plek waar nieuwe DJ’s zich kunnen ontpoppen tot een vlinder en een plek waar de nieuwste ontwikkelingen in muziek, live-acts, producers en organisatoren plaatsvinden. Bij binnenkomst lijkt het net een grimmig en donker hol, maar schijn bedriegt..

NDSM WerfNDSMGOOOODD

Deze toch wel bijzondere plek in Amsterdam is het historische overblijfsel van de grootste scheepswerf van Amsterdam. Vandaag de dag ontwikkelt het zichzelf in een creatieve, maar toch ook rauwe plek waar veel verschillende activiteiten worden georganiseerd, met festivals als o.a. Valtifest.

Escape

Al 28 jaar is club Escape in Amsterdam een begrip. Deze club heeft verschillende zalen en is internationaal bekend. Vanwege het extreem goede geluidssysteem, mooie design en verschillende technische mogelijkheden, maakt dit tot een perfecte plek voor een feestje.

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht