Valtifest

  Description

  Description

  Valtifest

  Een van de grootste, meest creatieve en kleurrijkste verkleedfeestjes van Amsterdam is Valtifest. In 2015 is het thema “Wie je ook tent”. Het thema van dit jaar is aangepast na enkele negatieve reacties op het eerste thema “Hottentottententententoonstelling”, dat volgens verschillende mensen racistisch was. Dat was natuurlijk niet te bedoeling. Volgens het openluchtfestival stond dat voor één grote meut, “een kleurrijk soepzooitje”. De nadruk zal dit jaar liggen op verbroedering, diversiteit en tolerantie van mensen en verschillende culturen. Schrik niet van mensen met freaky kostuums, laat je juist omarmen door alle kleur en diversiteit die er op het festival te vinden is. De diversiteit kun je o.a. terugvinden in de dresscode, het decor en in het thema. Valtifest is onderscheidend, in eigenlijk alles. Mode, muziek, de aankleding, noem het maar op. De muziekstijlen op Valtifest zijn vooral de iets hardere genres zoals techno en electro. Het festival vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag in september, die dit jaar op 5 September valt. Valtifest wordt gehouden op één van de meest industriële locaties van Amsterdam: de NDSM-werf. Lees op deze pagina alles over Valtifest 2015 en alles wat je kunt verwachten van het festival!

  Hotel of hostel in Amsterdam

  Wil je in Amsterdam overnachten? Kijk dan hier voor een overzicht van accommodaties in Amsterdam en reserveer direct.

  Tickets

  De prijs van de kaarten zal zo rond de €55,- liggen. De kaartverkoop is in Mei begonnen. TIP: Heb je een CJP-pas? Dan kun je via de officiële website je tickets kopen met €10 korting.

  Line Up 2015

  line-up valtifest 2015

  Festivalterrein

  Het festivalterrein van Valtifest is de NDSM-werf, een plaats waar eerder schepen gebouwd werden. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over Amsterdam. De locatie wordt het hele jaar door gebruikt voor verschillende festivals, studentenwoningen en kantoren. Op het terrein zullen naast podia ook straatmode, eettentjes, kunstprojecten en acrobaten te vinden zijn. Het terrein is tijdens dit festival te bereiken met speciaal geregeld vervoer vanaf het centraal station in Amsterdam.

  Geschiedenis

  Valtifest werd in 2007 voor het eerst gehouden door Meubel Stukken, een evenementenorganisatie die veel excentrieke themafeesten organiseert. Dit was in eerste instantie om de 10de verjaardag te vieren van de NDSM.werf. Hierna is Meubel Stukken in samenwerking gegaan met MTV en is het festival uitgegroeid tot het hedendaagse Valtifest. De eerst officiële editie vond plaats in 2008. Hierna is het blijven groeien in bezoekersaantallen en optredens.

  Line Up voorgaande jaren

  2014

  Valtifest Amsterdam 2014 Line Up NDSM-Werf

  Comments

  comments

  Video

  Video

  Contact

  Contact
  • Website
  • Category
   #Alternative, #Dance, #Electronic, #Hiphop, #Techno, 09September, Dagfestival
  • Location
   Nederland

  Extra Informatie

  Extra Informatie
  • Datum
   5 september 2015
  • Locatie
   NDSM Werf, Amsterdam

  Location

  Valtifest

  Contact

  Valtifest
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht