Solar Weekend

  Description

  Description

  Solar Weekend Festival

  Een creatief festival waar naast muziek ook vele andere kunstvormen aandacht krijgen is Solar Weekend Festival. Ieder jaar een ander thema en een groter spektakel, dat is Solar. Het thema van dit jaar is Cinema, wat je terug zal zien in de vele kunstvormen die te zien zijn op het festival. Volgens het festival zelf wordt het hele terrein omgetoverd tot één grote filmset. Dit jaar vind Solar plaats van 30 juli t/m 2 augustus 2015 in Roermond. Jaarlijks komen er meer dan 20.000 mensen naar Nederland voor deze dagen vol creativiteit en muzikaliteit. Het festival is al jaren achter elkaar uitverkocht en een groot succes. Een weekend waar wordt “gebouwd, gekliederd, geschilderd en gefeest!”.

  Ben je bij Solar Weekend geweest? Help andere festivalbezoekers door een recensie te schrijven!

  Line Up 2015

  Solar Weekend Festival 2015 Line Up

  Tickets

  Er zijn verschillende kaarten te koop voor dit weekend. Je kunt ervoor kiezen om maar 1 dag te komen, of om alle dagen te blijven. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om ook op de camping te overnachten of om zelf een overnachting te zoeken. De prijzen voor Solar Weekend festival zijn verschillend en beginnen vanaf €49 voor een dagfestival, €79 voor het hele weekend en €115 inclusief kamperen.

  Camping

  Bij Solar is er een camping aanwezig, het festival biedt ook de mogelijkheid om een ticket te bestellen voor de Green Camping, waar je niet meer voor betaald maar laat zien dat je milieubewust bent en om die reden ook goed voor het festivalterrein zorgt. Dit stukje van de camping is dus schoon en opgeruimd. Daarnaast is er ook een reguliere camping waar je een los ticket voor kunt kopen of een combinatiekaart met een festivalticket.

  Openingstijden Solar Camping:

  • Donderdag vanaf 14:00u en 23:00u
  • Vrijdag vanaf 11:00u en 23:00u
  • Zaterdag vanaf 09:00u tot 21:00u
  • Zondag vanaf 11:00u tot 21:00u

  Festivalterrein

  Het festival vindt plaats bij de Maasplassen bij Roermond. Het festivalterrein zal verdeeld worden in verschillende zones. Hier kun je op verschillende manieren creatief zijn. Er zijn verschillende podia met verschillende soorten optredens en muziek. Daarnaast is er ook een gebied voor eten, te chillen en een speelplaats.

  Geschiedenis

  In 2005 werd het festival voor het eerst georganiseerd door Extrema. Het is een relatief jong festival en het wordt gezien als een speelplaats voor kinderen. Het festival groeit elk jaar nog steeds en trekt steeds meer creatieve bezoekers aan. Ondanks de groeiende bezoekers is het wel een relaxed festival gebleven. Wanneer je wilt genieten van een creatief vakantieweekend zal je je hier goed thuis voelen.

  Online verslag van Solar 2014

  Bekijk hier het social-mediaverslag

  Line up voorgaande jaren

  2014

  Solar Weekend Festival Line Up 2014

  Ingezonden recensies

  Reactie van Chris

  Leuk festival maar de prijzen zijn belachelijk!
  Dan kost een klein wit bolletje met 1 plakje kaas op de camping al 2 munten! een pizza 8 munten! Bij lowlands was 1 munt 2.70 en kon je nog lekker verse croissants voor een halve munt kopen.
  Nergens een lekkere sla of bak fruit te verkrijgen, waar je toch behoeften aan hebt als er niks gezonds is om te eten als je er 4 dagen bent. Stroom kabels liepen over het camping terrein.. levensgevaarlijk.
  Ik vond het erg leuk en zeker gezellig, maar alleen al hierdoor ga ik volgend jaar toch weer naar lowlands inplaats solar.

  Reactie van Mathilde

  Vorig weekend ben ik naar Solar weekend festival geweest en ik vond het geweldig! Het weer viel gelukkig alles mee, nergens last van gehad behalve dat de tent lekte op de laatste avond omdat iemand er een haring uit had getrokken.
  De sfeer op het festival zelf en op de camping waren helemaal top! Heerlijk genoten van de muziek, en daarnaast zijn er genoeg andere hilarische dingen te doen, denk aan BEDminton 🙂
  Verder ben ik het helemaal niet eens met de vorige recensie. Ik vind ik het namelijk echt geen duur festival! De munten zijn net als op Lowlands 2.70 per muntje (€9.50 per 3.5 munt. Ook is er op de camping gewoon fruit te koop, dus aan de nodige vitamientjes kun je prima komen!

  Comments

  comments

  Video

  Video

  Contact

  Contact
  • Category
   #Art, #Dance, #Electronic, #Hiphop, 08Augustus, Weekendfestival
  • Location
   Nederland

  Extra Informatie

  Extra Informatie
  • Datum
   30 juli t/m 2 augustus
  • Locatie
   Maasplassen Roermond

  Location

  Solar Weekend

  Contact

  Solar Weekend
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht