Rock for People

  Description

  Description

  Rock for People

  Van 4 tot en met 6 juni 2015 zal het festival Rock For People weer plaats vinden in Tsjechië, in de stad Hradec Králové. Het festival staat bekend als één van de beste festivals van Oost-Europa. Het festival is begonnen in 1995 met 1100 bezoekers en 18 bands die optraden. In 2007 is het festival verhuisd naar het vliegveld van de stad, deze is niet in gebruik en hierdoor een goed festivalterrein. Het aantal bezoekers is sterk gegroeid tot ongeveer 30.000 per jaar. Naast muziek zijn er verschillende andere vormen van entertainment aanwezig. Het festival vind plaats op nationale feestdagen van Tsjechië. Kijk hier voor een overzicht van meer festivals in Tsjechië.

  Heb je dit festival bezocht? Help dan andere festivalgangers en schrijf een recensie!

  Kaarten

  De prijs van een 3-daags ticket is erg aantrekkelijk, want deze is ongeveer 60 euro!

  Line up 2015

  Rock for People Festival Tsjechië Line Up 2015

  Camping

  Bij het festival is ook een groot terrein beschikbaar voor de camping. Er zijn goede faciliteiten op het terrein aanwezig. Je kunt op het festival alleen met CKZ betalen en niet met euro’s. Je kunt er ook voor kiezen om een hotel te boeken in de stad. Dan moet je er echter wel vroeg bij zijn omdat deze hotels snel volgeboekt zijn.

  Festivalterrein

  Het festival vindt plaats op het verlaten vliegveld van Hradec Králové. Hier is genoeg plaats voor alle festivalgangers en een groot campingterrein. Jaarlijks komen hier rond de 150 bands en artiesten en 30.000 bezoekers. Er zijn 3 grote podia op het terrein en daarnaast nog verschillende kleinere. Daarnaast is er nog meer entertainment zoals workshops en theatershows. Genoeg voor 4 dagen non-stop vermaak en entertainment.

  Geschiedenis

  In het eerste jaar is het festival meer dan verdubbeld in bezoekersaantal en bands. Door het succes is het festival toen meteen van de duur van 1 naar 2 dagen gegaan. Het festival Rock the People is één van de snelst groeiende festivals van Europa. Het festival wordt normaal altijd gehouden op de 5de en 6de van juli. Dit door de nationale feestdagen die dan zijn in Tsjechië. In 2014 is het van 3 t/m 5 juli.

  Sfeerimpressie

  Line up voorgaande jaren

  2014

  lineuprockforpeople2014festival

  Comments

  comments

  Video

  Video

  Contact

  Contact
  • Category
   #Alternative, #Electronic, #Hiphop, #Indie, #Metal, #Pop, #Rock, #World, 07Juli, Weekendfestival
  • Location
   Tsjechië

  Location

  Rock for People

  Contact

  Rock for People
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht