Pukkelpop

 • Pukkelpop Festival België

Description

Description

Pukkelpop

Een festival dat ieder jaar groeit en daarnaast bezoekers uit verschillende landen trekt is Pukkelpop. Het is inmiddels één van grootste alternatieve openluchtfestivals geworden van Europa en wordt gehouden in, jawel, Hasselt in België. Niet alleen bekende artiesten worden uitgenodigd op dit festival, ook nieuwkomers krijgen een kans om zich hier van hun beste kant te laten bekijken. In 2015 wordt het festival van 14 t/m 16 augustus gehouden.

Wel eens naar Pukkelpop geweest? Schrijf dan een recensie en help andere festivalgangers!.

Line up 2015

Line Up Pukkelpop Hasselt 2015

Tickets

Voor 2015 zijn de weekendtickets en tickets voor vrijdag en zaterdag UITVERKOCHT. Alleen voor donderdag zijn nog tickets verkrijgbaar.
Een dagticket kost €85 en voor een weekend betaal je €165,-.

Opzet van het festival

Drie dagen worden alle acts verdeeld over 8 verschillende podia: de Main Stage, Marquee, Dance Hall, Boiler Room, The Shelter, Club, Chateau en sinds 2004 de Wablief-tent. In totaal zullen er zo’n tweehonderd acts aantreden. Fijn is dat er een camping aanwezig is waar je een aantal dagen van te voren al kunt genieten van de beats van DJ’s, zie het als een warming-up. Er zijn verschillende kaarten te koop die je toegang bieden tot het campingterrein. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om maar twee dagen te overnachten in plaats van 4 of 5.

Festivalterrein

Op het festivalterrein kun je niet alleen genieten van de verschillende beats die je om de oren zullen vliegen. Er is tevens de mogelijkheid om te genieten van randanimatie die het festival kenmerkt. Het festivalterrein is eenvoudig te bereiken vanuit alle verschillende richtingen. Precieze routebeschrijvingen kun je vinden op de officiële website van Pukkelpop.

Geschiedenis

De eerste editie van Pukkelpop vond plaats in 1985. De organisatie van Pukkelpop is van het begin af aan in handen van de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg. Vanaf 2009 groeit het aantal bezoekers tot ongeveer 180.000 bezoekers per jaar. Het is daarmee een van de grootste muziekfestivals van de Benelux.

Line up voorgaande jaren

2014

Pinkpop Festival Hasselt België LIne Up 2014

Opzoek naar meer festivals in België? Kijk dan hier.

Comments

comments

Video

Video

Contact

Contact
 • Category
  #Alternative, #Dance, #Hiphop, #Rock, 08Augustus, Weekendfestival
 • Location
  België

Extra Informatie

Extra Informatie
 • Locatie
  Hasselt

Location

Pukkelpop

Contact

Pukkelpop
 • By Festivalfan
 • Email: info@festiworld.nl

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht