Intents Festival

  Description

  Description

  Intents Festival

  Een festival dat tot de grootste en meest diverse dancefestivals van Nederland behoord is Intents Festival in Oisterwijk. Vanuit de lucht is het festivalterrein erg indrukwekkend en lijkt het in eerste instantie op een grote en gezellige kermis, maar zoomen we een beetje in dan zien we een festival dat veel meer dan alleen attracties en wat lol biedt. Grote blauwe tenten met harde muziek, het terrein dat kleurrijk is aangekleed en die het één voor één ontzettend naar hun zin hebben. Wat de muziek betreft is harde dancemuziek veruit het meest vertegenwoordigd op Intents Festival. Je vind er bijvoorbeeld genres als Hardstyle, Hardcore, Rawstyle, Freestyle en Happy Hardcore. In 2016 wordt het festival gehouden op 3, 4 & 5 juni.

  Line Up Intents Festival 2016

  Intents staat bekend om zijn aanbod aan verschillende dancestijlen, maar ook om de DJ-sets die er worden gedraaid. Er stonden in het verleden veel bekende namen, zoals Hardwell, Wildstylez, Afrojack en Brennan Heart. Dit jaar staan keert Brennan Hart terug en staan o.a. Mental Theo en Minius Milita op Intents.

  INTENTS2016_LINE-UP_SUNDAY

  Tickets

  Voor Intents zijn er zowel dagkaarten als weekendkaarten beschikbaar. Een weekendticket heb je al vanaf €55. Ook worden er weekendkaarten aangeboden die je kunt combineren met 16 Drink&Foodcoins, die zijn meestal €30 duurder. Voor dit jaar zijn de zaterdagtickets uitverkocht. De zondagtickets zijn nog beschikbaar en kosten €27,50.

  Geschiedenis

  In 2004 was de allereerste editie van Intents Festival, dat toentertijd nog Intents heette. In 2011 schreef het festival online geschiedenis door het evenement live uit te zenden in samenwerking met YouTube. Door de jaren heen trok vooral de grootte en versiering van de mainstage veel aandacht onder bezoekers, de opmaak van de mainstage wordt zelfs beschouwd als één van de mooiste ter wereld. Daarnaast waren in de afgelopen twee jaar de tickets voor de zaterdag binnen 1 uur uitverkocht.

  Camping

  Het is fijn als je na het feesten je tentje in kunt duiken. Gelukkig is er sinds 2014 ook op Intents festival een camping die IntentsCity camping heet. De camping werd in het eerste jaar door maar liefst 1.500 mensen bezocht en was een groot succes. Dit jaar wordt de camping letterlijk een stad en komen er nog extra faciliteiten zoals een supermarkt, bioscoop, een BBQ-plek, kluisjes, mobiele oplaadpalen,  en kun je er campingartikelen kopen. Ook worden er feesten georganiseerd en komt er nog wat extra entertainment. Tip: je mag op de festivalcamping zelf drank en eten meenemen, zolang de drank in blikjes of flessen zit. Tickets voor de camping zijn nog beschikbaar en kosten €82,50 inclusief toegang tot het festivalterrein.

  Festivalterrein

  Op het terrein van Intents festival is er genoeg te doen, kun je bijvoorbeeld het hele terrein zien vanuit een enorm reuzenrad. Er is een Mainstage, een Indoor Mainstage, een Outrageous Stage waar alles kan en alles door elkaar wordt gedraaid, de Dynamite stage met de hardste hardcorebeats, de Fanatics stage met rawstyle, de Radler Easy Island waar house/ en easy-listening dancemuziek wordt gedraaid, en de Boombox stage waar je kunt dansen op de ideale partybeat.

  Reisinformatie

  Trein

  Er rijden vanuit heel Nederland treinen naar Intents Festival. Plan eenvoudig en snel je reis via de NS reisplanner.

  Bus

  Via 9292.nl kun je eenvoudig je reis plannen. Ook worden er vanaf veel plekken in Nederland event-bussen ingezet. Bekijk hier de mogelijkheid voor de Zaterdag of Zondag. Er rijden de hele zaterdag en zondag pendelbussen tussen het station in Oisterwijk die je naar Intents Festival.

  Comments

  comments

  Video

  Video

  Contact

  Contact

  Extra Informatie

  Extra Informatie
  • Datum
   5 t/m 7 juni 2015
  • Locatie
   Oisterwijk

  Location

  Intents Festival

  Contact

  Intents Festival
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht