Glastonbury

  Description

  Description

  Glastonbury

  Dit legendarische en wereldberoemde festival in Engeland staat bekend om haar pop- en rockoptredens van ´s werelds grootste artiesten in de scene. Maar daarnaast is er ook ander entertainment te vinden tijdens de dagen van het festival. Dit jaar wordt het festival op 25 t/m 29 juni georganiseerd. Helaas is het festival nu al uitverkocht. Je kunt je nog wel als belangstellende registreren. De kaarten die dan in de lente terug gekomen zijn, zijn dan opnieuw te bestellen.

  Line up 2015

  Glastonbury 2015

  Tickets

  Er is op dit moment maar 1 soort kaart te koop voor het festival. Dit is een kaart voor alle dagen, inclusief camping. Het kost dan £160 + £5 administratiekosten. Wel zijn er verschillende parkeer- en campingtickets te verkrijgen. Kaarten voor de tipis en caravans zijn in de lente te verkrijgen.

  Festivalterrein

  Het festivalterrein ligt in een heuvelachtig landschap in Engeland tussen twee dorpjes Pilton en Pylle. Het ligt 9 kilometer van de stad Glastonbury. Het terrein van het festival is verdeeld in verschillende gebieden. Ieder gebied heeft zijn eigen karakter. Om het hele festival te ervaren moet je niet alleen op je favoriete terrein blijven gedurende het festival. Op de website is alles te vinden over deze verschillende terreinen.

  Geschiedenis

  Het Glastonbury Festival werd voor het eerst gehouden in 1970. Toen waren er nog maar 1500 bezoekers en had het nog niet deze naam. Een jaar later werd het festival gratis en kwamen er al 12.000 bezoekers. In de jaren ’90 werd bedacht om de winst te geven aan goede doelen, waaronder Greenpeace en Oxfam. Het is nu geen gratis festival meer en in 2011 werden al de 137.000 kaarten binnen 4 uur uitverkocht.

  Line up voorgaande jaren

  2014

  Glastonbury 2014

  Comments

  comments

  Video

  Video

  Contact

  Contact
  • Category
   #Blues, #Pop, #Rock, 06Juni, Weekendfestival
  • Location
   Engeland
  • Tags
   Bezoekers: >100.000, Weekendticket > €150

  Extra Informatie

  Extra Informatie
  • Datum
   24 t/m 28 Juni
  • Locatie
   Pilton, Engeland

  Location

  Glastonbury

  Contact

  Glastonbury
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht