Exit Festival

  Description

  Description

  Exit Festival

  Het begon allemaal als een studentenprotest tegen de toenmalige president van Servië, Milosevic. Meer vrijheid en democratie, dat wilden de studenten. Het protest duurde honderd dagen en startte net voor de verkiezingen van 2000. Milosevic verloor deze verkiezingen en inmiddels is Exit festival uitgegroeid tot een groot festival dat vele Europese prijzen in de wacht heeft gesleept. Tot nu toe heeft Exit in totaal meer dan 2,5 miljoen bezoekers getrokken. Een ongekend succes dus! Dit jaar zal Exit Festival van 9 tot en met 12 juli 2015 plaatsvinden in het Petrovaradin Fort in Novi Stad in Servië. Met name door de geschiedenis wordt deze locatie binnen de festivalwereld beschouwd als één van de beste festivallocaties in Europa. Daarnaast trekt Exit Festival jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers en hoort het dus bij de grootste festivals van heel Europa. In 2007 en 2014 is Exit uitgeroepen tot ‘The Best European Festival’. Exit biedt een zeer breed arrangement aan muziekstijlen, met name: pop, rock, electro, punk en dance.

  Ook dit jaar is het weer mogelijk om Exit Festival te combineren met het Sea Dance Festival, het 3-daagse strandfeest dat naast Exit festival wordt georganiseerd. Sea Dance Festival vindt plaats van 15 tot 18 juli.

  Ben jij naar Exit of Sea Dance geweest? Help andere festivalgangers en schrijf een recensie!

  Exit Festival 2015

   • EXIT Festival Ticket: €122 euro (Camping niet bij inbegrepen)
   • Exit Gold Ticket: €385 euro (Exit Festival + Sea Dance Festival). Met het VIP Gold Ticket heb je toegang tot het VIP Terras, de VIP Main Stage, de VIP Dance Arena en je hoeft niet in de reguliere rij aan te sluiten om je festivalbandjes op te halen. De camping voor Exit en Sea Dance is niet inbegrepen en dien je dus apart te kopen
   • EXIT Adventure (EXIT Festival + Sea Dance Festival): €143 euro
   • Exit Camping Pass €33 euro. Belangrijk: tijdens je verblijf in de stad Novi Sad betaal je zo´n €1,10 toeristenbelasting per dag, die je bij aankomst op de camping betaalt. Dus wees hier op voorbereid!

  Sea Dance Festival 2015

   • Sea Dance Ticket: €59,50 euro. Het strandfeest vindt plaats op Montenegro beach.
   • Sea Dance Camping: €33 euro. De camping is geopend van maandag 13 tot maandag 20 juli 2015 en bevindt zich in Budva. Belangrijk: tijdens je verblijf in de stad Budva betaal je zo´n €1,10 toeristenbelasting per dag, die je bij aankomst op de camping betaalt. Dus wees hier op voorbereid!

  TIP: Exit Festival houdt nu een actie op de Kijk op de officiële website voor de actie waarbij je bij aankoop van 4 tickets het 5e kaartje gratis krijgt! Dus bij 8 tickets ook het 9e ticket, etc. Leuk als je met een grote groep vrienden naar Exit toe wilt!

  Line-up Exit & Sea Dance Festival 2015

  De muziekgenres die je jaarlijks tegen komt op het festival zijn: Dance, Reggae, Metal, Punk, Rock, Pop en Electronic. Hier de volledige line up van beide festivals met de artiesten van dit jaar. Mochten er meer artiesten bij komen, dan melden we dat hier!Exit Festival 2015 Line Up Artists

  Camping

  De camping bevindt zich vlakbij het festivalveld, aan dezelfde kant van de rivier Dunabe. Er komen veel mensen vanuit verschillende landen op de camping. Hierdoor is dit zelf ook een klein festival met verspreid over de camping verschillende soorten muziekoptredens. De camping zal 10 dagen achter elkaar open zijn. Je kunt al op de camping overnachten vanaf 33 euro.

  Festivalterrein

  De stad waarin het festival Exit plaatsvind is Novi Sad, dit is de twee na grootste stad van Servië. Het festivalterrein zal verdeeld zijn in 18 verschillende podia, waarvan een het hoofdpodium is en de andere podia een eigen thema hebben. Zo is er voor iedereen wat te vinden. Het festivalterrein gaat dagelijks open rond 18:00 en sluit weer rond 9:00 ’s ochtends.

  Hoe kom ik er?

  Ben jij in het bezit van een kaartje voor het EXIT festival in Novi Sad, Servië? En heb je nog geen flauw idee hoe je daar komt? Check dan hier alle manieren om deze prachtige bestemming – het Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau – te kunnen bereiken.

  Ga met de bus

  Er wordt vanaf Nederland een speciale bus ingezet om naar het EXIT festival te gaan. Deze bustrip wordt georganiseerd door BIG EAST, een maatschappij die meerdere busreizen naar festivals verzorgt. BIG EAST is in 2009 deze samenwerking aangegaan met het EXIT festival. Je betaalt €159 voor de heen- en terugreis. Er vertrekken meerdere bussen per opstapplaats: dus maak één boeking voor de gehele groep. Je wilt natuurlijk gezamenlijk in één bus.
  Dit zijn de verschillende opstapplaatsen:

  • Zwolle
  Achterzijde CS aan de Hanzelaan (P+R)
  • Utrecht
  Leidsche Rijn, Muziektheater Vredenburg
  • Eindhoven Airport

  Kijk ook op de website van Big East

  Ga met het vliegtuig

  Wil je de reistijd beperken? Neem dan het vliegtuig. Er gaan rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Belgrado. Dit is de tweede stad van Servië en ligt op 100 kilometer afstand van Novi Sad. Een vliegticket is wel duurder dan een busticket uiteraard. Met JAT Airways kun je onder andere een vlucht boeken: rond de €300 voor een retourtje.
  Vanaf Belgrado Airport kun je de bus pakken, lijn 72 om precies te zijn. In ongeveer 30 minuten ben je dan op het hoofdbusstation van Belgrado. Vanaf hier gaan veel bussen naar Novi Sad. Een ticket van dit tripje kost je ongeveer €7,50.

  Ga met de auto

  Voor de avonturier kan het leuk zijn om met de auto richting het EXIT festival te gaan. Je komt onderweg namelijk veel mooie bezienswaardigheden tegen. Alle reden voor een paar stops! Vertrek een week vooraf en maak er een coole roadtrip van. Zo heb je een festival en minivakanties in één. Vanaf Utrecht is het naar Novi Sad ongeveer 1650 kilometer rijden. Vanuit Nederland kom je door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Althans, als je de logische route neemt. Je kunt dit natuurlijk helemaal zelf invullen. Houd er rekening mee dat er in Oostenrijk veel tolwegen zijn. Cash geld is dus niet overbodig.

  Sfeerimpressie Exit & Sea Dance Festival

  Line-up voorgaande jaren

  2014

  Artiesten die in 2014 onder andere voorbij kwamen waren Afrojack vs. Quintino, Rudimental, Stromae en Ben Klock vs. Marcel Dettmann.

  Exit Festival 2014 Line Up Artists

  2013

  Exit Festival 2013 Line Up Artists

  Comments

  comments

  Video

  Video

  Contact

  Contact
  • Category
   #Alternative, #Dance, #Indie, #Metal, #Pop, #Rock, 07Juli, Weekendfestival
  • Location
   Servië

  Extra Informatie

  Extra Informatie
  • Datum
   9 t/m 12 juli 2015
  • Tijden
   18:00 tot 04:00 uur
  • Locatie
   Novi Sad

  Location

  Exit Festival

  Contact

  Exit Festival
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht