Eurosonic Noorderslag

  Description

  Description

  Eurosonic Noorderslag

  Het grootste showcasefestival van Europa waar tal van bekende en opkomende internationale artiesten optreden, dat is Eurosonic Noorderslag! Showcase staat voor het presenteren van nieuwe en opkomende bandjes, om met name bekendheid te stimuleren. Jaarlijks worden veel belangrijke awards in de Europese muziekwereld uitgereikt op Eurosonic Noorderslag. Het is een groot en vooral internationaal festival waar vele muziekliefhebbers en meer dan 3200 muziekprofessionals zoeken naar nieuw talent. Onder hen veel boekers die zoeken naar acts voor lokale podia en muziekfestivals. Ieder jaar wordt Eurosonic Noorderslag in januari gehouden, afwijkend van alle andere festivals. Dus: Winterjas aan en ontdek jouw nieuwe favoriete artiest of bandje!

  Of zoals ze zelf verwoorden:

  “Eurosonic Noorderslag is the key exchange and networking platform for European music, with a proven track record for helping new acts break into the international music scene”.

  Noorderslag
  Eurosonic, gehouden in het hoge noorden van het land in de stad Groningen heeft als doel om kleine Europese (met name Nederlandse) bands een handje te helpen in de muziekwereld. Ontdek hier de goede muziek die in Europa wordt gemaakt. Doordat het allemaal Nederlandse bands en artiesten zijn, zijn er veel verschillende genres. Het festival is in heel Europa te volgen op TV, Radio en op het internet. In 2016 wordt dit festival op 15 t/m 18 januari georganiseerd.

  Line Up 2016

  Eurosonic Noorderslag 2016 zal zich voornamelijk richten op bands en muziek uit Oost-Europa. De voorgaande jaren was dit iets algemener en traden er bands overal uit Europa op. De genres verschillen erg tussen de artiesten. Op de website is een overzicht te zien van alle artiesten en bands die optreden. Voor ieder genre is er wel wat te vinden en zul je verbaasd staan over de talenten die uit Nederland komen.

  Tickets

  De kaarten zijn meestal snel uitverkocht. Dit was ook het geval in 2015. Gelukkig zijn er genoeg gratis dingen te doen tijdens het festival, mocht je geen kaartje hebben bemachtigd. Ook kun je Eurosonic Noorderslag ook makkelijk volgen via de TV, radio of het internet. TIP: Tijdens Eurosonic Noorderslag wordt ook Grunnsonic georganiseerd, als tegenhanger van het grote Europese festival. Grunnsonic biedt allerlei leuke lokaal talent die op verschillende locaties (vooral barretjes) in de stad optreden.

  Festivalterrein

  Het festival wordt onder andere gehouden in de Oosterpoort in Groningen, waar het officieel allemaal begonnen is. Hier worden de optredens gegeven in verschillende zalen. Het kan zijn dat de zalen vol zijn, wees dus op tijd bij de artiesten en bands die je wilt zien. Daarnaast worden er in verschillende barretjes en zalen verspreidt door de binnenstad van Groningen optredens gegeven. Verschillende restaurants hebben een speciaal Eurosonic menu opgesteld. Waar deze restaurants zich bevinden is op de website te vinden. Daarnaast zal dit ook duidelijk aangegeven staan.

  Geschiedenis

  In 1986 is Eurosonic Noorderslag officieel begonnen. Het was toen meer een ludieke muziekwedstrijd tussen Belgische en Nederlandse bands. Het festival was officieel gericht op de mensen wonende in Groningen, maar is al snel uitgegroeid. In 1999 werd de naam veranderd in Eurosonic, dit omdat er meer Europese belangstelling was gekomen en het woord ‘slag’ in het Engels `hoer` betekend. De naam mocht daarom eerst niet uitgesproken worden op de radio en televisie. Eurosonic wil niet veel meer bands of veel meer bezoekers aantrekken, omdat een relatief kleine omgeving goed werkt voor de bands en de bezoekers. Wel wil het festival groeien in de media-aandacht. Dit om de artiesten een handje te helpen met hun carrière.

  Comments

  comments

  Video

  Video

  Contact

  Contact
  • Category
   #Indie, #Pop, #Singer-songwriter, 01Januari, Weekendfestival
  • Location
   Nederland

  Location

  Eurosonic Noorderslag

  Contact

  Eurosonic Noorderslag
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht