Dauwpop

  Description

  Description

  Dauwpop

  Muziek, theater, een gemoedelijke sfeer, gezelligheid, beleving en zoals ze het zelf omschrijven: het meest sympathieke festival van Nederland! Het unieke aan dit festival is haar locatie. Tijdens Dauwpop worden de bossen van Hellendoorn omgetoverd tot een gaaf en origineel festivalterrein. Dauwpop 2016 (alweer de 22e editie!) zal plaatsvinden op 28 mei. In 1995 werd de eerste editie van het festival Dauwpop in Hellendoorn georganiseerd op Hemelvaartsdag. In dat jaar kwamen er ongeveer 1100 bezoekers op af. Doordat het festival zo’n breed aanbod aan muziek heeft, is het festival inmiddels uitgegroeid tot meer dan 10.000 bezoekers per jaar!

  Qua muziek is er een zeer breed aanbod. Er staan bekende namen maar ook opkomende bandjes die gewoon lekker muziek spelen, op Dauwpop komt alles samen. Je kunt er muziekgenres vinden als Blues,Rock, Pop, Metal, Hiphop en wat ook niet mag ontbreken: Nederlandstalig. Dauwpop is voor iedereen toegankelijk dus en dus een ideaal festival om met je vrienden of familie mee naar toe te gaan! We geven je op deze pagina allerlei handige informatie over het festival en extra tips voor als je bijvoorbeeld je kinderen mee wilt nemen naar het festival.

  Line up 2016

  dauwpop-line-up-2016

  Camping

  Een grote verbetering van Dauwpop is de kampeermogelijkheid die er dit jaar voor de tweede keer is. De camping is op loopafstand van het festivalterrein en zal van donderdag 14 mei 10.00 tot en met vrijdag 15 mei tot 12.00 geopend zijn. Een ticket voor de camping kost rond de €15 en is alleen geldig in combinatie met een Dauwpop festival ticket. Hier zijn voldoende toiletten en douches aanwezig. Je mag 1.5 liter (plastic) fles/pak fris/water meenemen of maximaal 6 blikjes. Op de camping is er plaats voor maximaal 500 gasten. Ook handig: er is een campingwinkel aanwezig! Voor de camping geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Tenten zijn toegestaan met een formaat van 6×5 meter en een maximale grootte van 30 m2. RDW gekeurde campers zijn natuurlijk ook toegestaan, maar caravans daarentegen niet.

  Festivalterrein

  Het festival terrein van Dauwpop is midden in het bos wat een fantastische unieke sfeer creëert. Deze heuvelachtige bossen liggen tegen het dorpje Hellendoorn aan. Vanaf dit jaar is er een nieuwe festival area bij namelijk Dauwpop Delta. In deze area vind je ‘The Barn’ als hoofdpodium. De naam zegt het al, het is in een prachtige houten amerikaansachtige schuur. Niet alleen in de schuur maar ook er omheen kun je veel muziek verwachten.

  De muziekgenres in de Dauwpop Delta zijn vooral blues, blue grass, rock ‘n roll en meer van dat soort muziek. Het eten is ook aangepast aan de sfeer: formaat deurmat vlees van de op kolen gestookte BBQ en bij meneer Jansen van De Snorrensalon kun je jezelf laten knippen en scheren zoals alleen de echte barbiers dat kunnen…

  Reisinfo

  Er wordt van alles georganiseerd om het bereik zo makkelijk mogelijk te maken. Vanuit heel Nederland gaan er bussen naar het festival toe (scheelt weer een bob). Wil je liever met de trein? Dan kun je voor een vijfje een kaartje kopen voor de pendelbus van station Nijverdal naar het festivalterrein. Kijk hier voor goedkope kaartjes voor de bus en pendelbus. Het openbaarvervoer rijdt ook nog op Hemelvaartsdag.

  Kinderen meenemen naar dit festival?

  Op Dauwpop is er een speciale kinderopvang voor de festivalganger die graag zijn/haar kind mee wil nemen naar het terrein. Op deze manier nodigt Dauwpop iedereen uit om hun kinderen mee te nemen naar het festival, om de sfeer nog beter te maken. De opvang wordt ieder jaar verzorgd door Stichting Kinderopvang West-Twente en zijn je kinderen dus in goede handen.

  Mindervaliden

  Dauwpop heeft ook een speciale service voor wanneer je invalide bent, namelijk een speciale parkeerplek die je van tevoren kunt reserveren op vertoon van je invalide parkeerkaart. Daarnaast is er bij de Jupiler Mainstage een speciaal podium gebouwd voor mensen in een rolstoel zodat je dan ook gewoon lekker van het festival kunnen genieten (niet voor scootmobielen). Een speciaal invalidetoilet kan dan natuurlijk ook niet ontbreken, die kun je bij de EHBO post vinden. Op Dauwpop wordt je op professionele manier begeleid door de Rolstoelpodiumcrew, genaamd RPC´s. Deze zullen je de weg wijzen en je helpen met informatie of zullen je een helpende hand bieden tijdens het festival. Je hoeft je geen zorgen te maken dus!

  Line up 2015

  Er is een breed aanbod aan muziek. Je kan kiezen uit bijna alle muziekgenres! Dit jaar zijn onder andere de volgende artiesten en bands op Dauwpop te horen:
  Dauwpop 2015 Line up Festival Hellendoorn

  Verslag Dauwpop 2014

   

  Comments

  comments

  Video

  Video

  Contact

  Contact

  Location

  Dauwpop

  Contact

  Dauwpop
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Naam (verplicht)

  Emailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht