Belgrade Beer Fest

  • Belgrade Beer Festival 2015

Description

Description

Belgrade Beer Fest

Van 18 tot en met 23 augustus 2015 zal voor de twaalfde keer het grootste bierfestival van Zuidoost-Europa plaatsvinden. Het festival bevindt zich in Begrado, dit ligt in Servië. Jaarlijks komen er rond de 700.000 bezoekers naar dit festival. Het festival staat in het teken van het proeven van de 90 verschillende biermerken die er aanwezig zullen zijn en het horen van verschillende optredens van artiesten en bands. De Britse krant ‘The Independent’ heeft het festival geplaatst in de lijst van de 20 must-see evenementen van over de wereld!

Line Up 2015

To be announced!

Kaartjes

Voor dit festival is het niet nodig om kaartjes te kopen. Het Belgrade Beer Fest is namelijk een gratis festival. Ook is het niet mogelijk om te kamperen op het festivalterrein. Hierdoor zul je een andere overnachtingsplaats moeten vinden. Doordat het een gratis festival is, trekt het jaarlijks veel bezoekers. Wees er daarom snel bij om een camping- of overnachtingsplaats te zoeken. Meer grote festivals bij langs? Kijk dan even op de pagina Festivals/Week.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Naast dat het festival bekend staat om de muziek en het bier, staat het ook bekend om de goede maatschappelijk verantwoorde campagnes. Het festival sponsort onder andere `s werelds grootste milieuorganisatie ‘! Choose to recycle’. Met deze acties en campagnes wil het festival de inwoners van Servië bekend maken met ecologisch verantwoord bezig zijn.

Festivalterrein

Het festival vind plaats in het park langs de rivier Danube. Dit park heet Park Usce. Het park is gedurende het festival dagelijks geopend van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s nachts. De optredens van de bands en artiesten beginnen rond 18:00. Op het terrein zijn er naast de podia ook plekken om wat te eten en voor andere activiteiten.

Geschiedenis

Het Belgrade Beer Festival is in 2003 klein begonnen. Na enkele jaren kwamen er steeds meer bezoekers op af. In 2005 kwamen er zelfs al meer dan 300.000 bezoekers. Door de grote groei moest het festival in 2008 verhuizen naar het Usce park, waar het nu nog steeds plaatsvindt. In 2009 steeg het bezoekersaantal boven de 650.000 en vorig jaar waren dit er 700.000. Veel verschillende artiesten en bands van overal uit de wereld hebben opgetreden op dit festival.

Comments

comments

Video

Video

Contact

Contact
  • Category
    #Electronic, #Pop, #Rock, #World, 08Augustus, Weekfestival
  • Location
    Servië

Location

Belgrade Beer Fest

Contact

Belgrade Beer Fest
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht