festival apps
okt 03 2013

Handigste festival apps

Handigste festival apps voor je telefoon

Het meest ontroerende nummer van het festival en iedereen staat met zijn lighter mee te deinen. Je baalt, want je rookt niet en je hebt niet geïnvesteerd in een aansteker. Om niet eenzaam in het donker te staan is er nu de Virtuele Zippo Lighter. Mocht je ondertussen je vrienden kwijt zijn geraakt, dan gebruik je de Find My Friends App samen met de Banner app. Spreek met je vrienden af welke kleur en tekst je op de banner zet en in een mum van tijd heb je jouw vrienden terug.

Meer handige apps die je kan gebruiken tijdens een festivalbezoek kan je in dit artikel vinden.

Onmisbaar

Welke Apps zijn onmisbaar op een festival? We kennen onderhand de Tentspotter wel. Een App die je manoeuvreert tussen alle andere tentjes. Hierbij gebruik je natuurlijk ook de Flashlight App. Maar stel je bent bij je tent en je wilt slapen en je buurman heeft een afterparty? Dan gebruik je de White noise app. Stel een van de rustgevende geluiden in zoals een kabbelend beekje of een regenbui en de herrie van je buurman is verleden tijd. Maar voordat je in slaap valt, upload je natuurlijk nog wel even een foto via Instagram.

Nooit meer gênante Facebook berichten in dronken toestand

We willen dit allemaal vermijden maar toch gebeurt het maar al te vaak. In dronken toestand je ex bellen, of een Facebook bericht plaatsten met je niets verhullende party outfit. Leuk voor de likes, minder leuk wanneer je maandag met een kater op het werk komt. Om dit soort gênante momenten te voorkomen download je de Drunk Dial No-en SafeMode app. Met Drunk Dial No zet je mensen op de ´zwartelijst´ en wanneer je dan net even te diep in het glaasje hebt gekeken dan zijn deze mensen niet in je contactlijst te vinden. De Safemode app laat je een test doen voordat je iets wilt uploaden via sociale media. In nuchtere toestand is deze test simpel uit te voeren. In dronken toestand ga je de test niet halen.

Transport

Weet jij nog niet hoe je op het festival komt? Wat dacht je van carpoolen? Met de app BlaBlaCar kun je gebaseerd op mensen hun muzieksmaak, vervoer vinden. Super gezellig en het bespaard je de nodige euro´s. Als je met het vliegtuig gaat dan is FlightTrack een must.

Overnachten

Als je een tent net even te heftig vind op een meerdaags festival dan kun je met de app Air BNB en de Coutchsurf App slaapplekken bij mensen thuis zoeken of unieke niet geregistreerde spots.
Liever een wat minder spannende overnachting, dan kun je de app ToucHotel gebruiken. Voor en goedkope hostel gebruik je de HostelWorld app.

Muziek

Mocht het toeval nu dat je bij een band staat waar je nog nooit van gehoord hebt en het klinkt wel lekker, dan gebruik je natuurlijk de Apps Soundhound en Shazam. Met een druk op de knop wordt het nummer van je nieuwe favoriete band gescand en jij kunt thuis het optreden herbeleven.

Er zijn natuurlijk nog veel meer apps die onmisbaar zijn voor een gesmeerd festival! Voor degene die niet standaard een paraplu bij zich houden is er de Regenmeter. Voor de ijdele zielen die al moeten afzien in de modder is er de Spiegel app. Een 360 graden foto maak je met de Cycloramic app. Enkele andere simpele doch erg handige apps zijn de ATM Hunter, Wifi Finder en de Wici Loc. Deze laatste is een navigatie waarvoor je geen internet nodig hebt.

Extra batterij

Voor wie zeker weet niet zonder al deze apps te kunnen, die schaft een externe batterij (powerbank) aan. Want niemand wilt natuurlijk zonder zijn virtuele zippo genieten van de slowjams op het festival.

Een powerbank aanschaffen waarmee jij je telefoon kan opladen is ook een slimme optie. Bestel hier direct een goedkope powerbank van hoge kwaliteit.

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht