jul 20 2015

Beste strandfestivals

De beste strandfestivals van Europa

De temperatuur loopt op, de stof kun je weer van je slippers blazen en je festival T-shirt kan weer uit de kast, het festivalseizoen is begonnen! In verschillende Europese landen wordt dit dan ook uitbundig gevierd met strandfestivals. Je kunt je bezoekje natuurlijk beperken tot Nederland, maar steek je de grens over dan vind je echt de àllerbeste festivals waar ze qua muziek, aankleding en sfeer er nog een paar schepjes boven op doen. Hier de top 5 beste strandfestivals van Europa volgens Festiworld!

5. Spirit of Burgas

Het grootste muziekfestival van Bulgarije is Spirit of Burgas, dat wordt gehouden in het gelijknamige plaatsje Burgas. De allereerste editie in 2008 werd door MTV georganiseerd en ging de geschiedenisboeken in doordat het zich afspeelde tijdens een maansverduistering. Een vriendelijk publiek en een prachtig strand is wat je kan verwachten. Luisteren naar muziek kun je bij vijf verschillende podia, waar voornamelijk electro, jazz en blues wordt gedraaid.

strandfestival spirit of burgas

4. Sea Dance Festival

Een fris festival dat bij alle feestgangers wel in de smaak valt is Sea Dance Festival in Montenegro. De locatie is Jaz Beach aan de Adriatische kust, een niet te overtreffen strand dat ligt in een prachtige door bergen omringde baai. Sea Dance is een soort pre-party van EXIT Festival en wordt door dezelfde organisator georganiseerd.

strand festival sea dance festival

3. Les Eurockéennes de Belfort

Een strandfestival dat net een beetje afwijkt van de rest is Les Eurockéennes. Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers en is volledig non-profit. De entree is helaas niet gratis, want grote namen als Sting, The Chemical Brothers en Major Lazer moeten toch betaald worden. Diep hoef je niet in de buidel te tasten, voor een 24 uur ticket betaal je rond de €45.

strand festival Les Eurockéennes de Belfort

2. Barrakud Festival

8 dagen lang feesten tot diep in de nacht op pulserende technobeats in Kroatië, daarnaast afkoelen in een azuurblauwe zee en relaxen op een heerlijk zandstrand. Dat kan allemaal op Barrakud Festival, dat wordt gehouden in Zrce Beach. Sven Väth en Kalkbrenner zijn o.a. voorbijgekomen op de line up van Barrakud. Barrakud Festival heeft haar plekje verdiend in de top van de Europese strandfestivals. Als je wilt raven op een prachtig strand met beats van top artiesten in de internationale electroscene, dan moet je deze zomer naar Barrakud! Het concept is uniek: het festival wordt elke dag verplaatst naar een nieuwe locatie. Bijzonder is dat het festival slechts bezocht kan worden door 500 mensen, op deze manier wil de organisatie het festival zo intiem mogelijk houden. Tickets beginnen vanaf €79.

Strandfestival Barrakud Festival

1. Isle of Wight Festival

De kers op de taart is volgens ons.. Isle of Wight! Een strandfestival is het niet helemaal, maar toch verdient Isle of Wight de nummer-1 positie van deze lijst. Isle of Wight vindt plaats op een eiland en behoort tot de absolute top van de internationale zomerfestivals. Door trouwe fans ook wel de ´Woodstock van Engeland´ genoemd en het vindt plaats op het grootste en gelijknamige eiland van Engeland. Het is een festival met een indrukwekkende geschiedenis. De edities van 1968 tot 1970 waren veruit de bekendste, toen kwamen er zo´n 600.000 festivalgangers per jaar op Isle of Wight af en stonden er de grootste namen in de muziekgeschiedenis, zoals Jimi Hendrix en The Who. In 2002 werd Isle of Wight weer nieuw leven in geblazen en sindsdien focust het festival zich meer op het leveren van een gevarieerde line up. The Black Keys naast Fleetwood Mac, dat idee.

Strandfestival Isle of Wight Festival

Comments

comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht