nov 13 2014

Beste gratis festivals

Beste gratis festivals van Nederland

Geld moet rollen, maar soms moet er ook even op de kleintjes gelet worden. Zit je even krap bij kas, maar heb je toch zin om een leuk festival te bezoeken? Dat kan, want niet elk festival hoeft veel geld te kosten. Er worden jaarlijks een aantal gratis festivals georganiseerd, die aan de hand van sponsors, crowdfunding en donaties gefinancierd kunnen worden en daardoor toch nog groots kunnen uitpakken. Meestal worden deze festivals in zijn geheel georganiseerd door vrijwilligers die op deze manier mensen bij elkaar brengen. We maken een rondreis door Nederland en nemen een kijkje in het fenomeen van gratis festivals.

5. Amersfoort Jazz Festival

We beginnen onze reis in Amersfoort. Met haar vele monumenten, grachten en straatjes lijkt deze stad nog steeds op een middeleeuwse stad met veel natuur. Maar laat deze historische stad je niet in de maling nemen, want elk jaar klinkt er 4 dagen lang de melodie van een saxofoon door de straten van Amersfoort. Tijdens het Amersfoort Jazz Festival, dit jaar van 11 tot 14 juni, komen veel artiesten van eigen bodem bij elkaar om hun passie voor Jazz te delen.

Amersfoort Jazz

4. Breda Jazz festival

We volgen de melodieuze klanken van jazz en komen uit in Breda. In deze stad, die bekend staat om het het alsmaar drinken en verkleden tijdens carnaval, vindt elk jaar een 4 dagen durend jazz festival plaats. Het Breda Jazz festival is de oudste en grootste in zijn soort en er komen elk jaar ongeveer 250.000 man op af. Dit betekent dat de herkenbare ‘houdoe’, die je altijd overal hoort in Breda, even iets minder te horen is dan normaal. Dit jaar vindt het Breda Jazz Festival plaats op 14 tot en met 17 mei.

breda jazz

3. Metropolis Festival

Onderweg naar Den Haag wordt er een tussenstop gemaakt in Rotterdam. Deze bekende havenstad, met zijn kubuswoningen en multiculturele samenleving heeft elke eerste zondag in juni het Metropolis Festival. Zo gevarieerd als de samenleving van Rotterdam, net zo gevarieerd is elk jaar de programmering en haar vele bezoekers. Pop, rock, hiphop, dance en veel up-coming bandjes treden geven elk jaar een fantastisch festival weg in het Zuiderpark.

metropolis festival

2. Parkpop

Na lekker in Scheveningen op het strand te hebben gelegen en in Madurodam rond te hebben gelopen, is het tijd voor een feestje. En niet zomaar een feest, maar het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa, genaamd Parkpop. Met jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers, een eigen Parkpop-markt en een Haags podium, beleef je een dag vol muziek, leuke mensen en Haagse gezelligheid.

parkpop

1. Werfpop

Nu de muziek van Parkpop nog in onze oren nagalmt, vertrekken we naar Leiden naar het festival genaamd Werfpop. Deze prachtige stad, met haar vele monumenten, studenten en rijke lui, biedt elk jaar het gratis festival aan in De Leidse Hout, met aandacht voor muziek, straattheater, kunst en kinderactiviteiten.

werfpop

Wil je graag op de hoogte blijven van alle leuke festivals? Volg ons dan ook op Facebook!

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht