mrt 30 2015

Beste color festivals

Verf, poeder en heel veel kleur… De laatste jaren is er een nieuwe trend ontstaan onder de festivals, genaamd colour of neon festivals. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van zakjes kleurenpoeder of neon verf die je kunt kopen op het festival en waarbij iedereen na een zogenaamde countdown de lucht in wordt gegooid! Of natuurlijk wanneer je daar zelf zin in hebt. Kortom een groot kleurenfestijn, maar waar komt dit fenomeen precies vandaan?

4. Holi Festival of Colours

In de zomer van 2012 vond de eerste editie van Holi Festival of Colours plaats in Duitsland. Éen zomer, 4 steden en 25.000 gekleurde mensen betoverden Berlijn, Dresden, Hannover en München in een grote kleurenwolk. Een van de organistoren heeft zelf een echt Holifeest meegemaakt in Delhi en dit concept heeft hij overgebracht naar Duitsland. In 2014 was er zowel in Utrecht als in Amsterdam een prachtige editie van Holi Festival of Colours, met artiesten zoals Jay Hardway, Gregor Salot, Franky Rizardo, Dimmi, Bombay Boogie Soundsystem en nog vele andere.

holi festival of colours

3. Neon Splash

Europa’s grootste verf festival combineert electro en dance met grote internationale artiesten, special effects en vooral verf.. heel veel verf! Duizenden liters neonverf vliegen door de zaal en er zijn al meer dan 150 shows geweest, zo ook in de Amsterdam RAI. Onder andere Jay Hardway, Sidney Samson, Wildstylez en Watermät hebben hier al mogen draaien in een zaal vol met in neon verf doordrenkte mensen. Kledingvoorschrift: een luchtig topje of iets wits. De meeste mensen gaan in het wit shirt dat ze eigenlijk al niet meer dragen. Na het festival hoef je het shirt niet te wassen en heb je een geheel eigen design gemaakt van allerlei kleuren!

neon splash

2. Holi One

Duizenden mensen komen gekleed in wit naar binnen, helemaal ondergespoten en met een grote glimlach komen ze weer naar buiten. Holi One organiseert in ontzettend veel steden over de hele wereld Holi festivals met de achterliggende gedachte van het Holifeest in India. In Nederland geven ze elk jaar een festival in Rotterdam en in Amsterdam met onder meer Diego Miranda, CARA, Felix da Housecat, Klangfunken, Superflu en The Chainsmokers.

holi one

1. Holi Fusion

Holi Fusion is begonnen in ons land, waar 3 vrienden uit Nederland, Italië en India bij elkaar kwamen om het Holifeest uit India mee te nemen naar andere steden. Hun missie is om liefde te verspreiden en tolerantie en gelijkheid in alle vormen te promoten. Met de winst van hun festival maken ze een deel over naar een goed doel die voor onderwijs voor meisjes in India zorgt, aangezien zij daar nog steeds vaak geen gelijke rechten hebben als mannen. In Nederland hebben ze edities in Eindhoven, Maastricht, Den Haag, Nijmegen en Groningen en al veel artiesten hebben hier op mogen treden. Met namen zoals La Fuente Vato Gonzalez, Skillz N Fame, Benny Dinero, Ben Santiago en nog meer!

holi fusion

Ontstaan Holi festival

Holi, Holi-Phagwa of Phagwa is een Hindoestaans lentefestival en wordt ook vaak het kleurenfestival of festival van de liefde genoemd. De kleurenfestivals komen oorspronkelijk uit India, Nepal en in andere regio’s met veel Hindoestaanse gelovigen. Het festival begint met een groot vreugdevuur in de avond en de volgende dag is het een alles voor iedereen kleurenfestijn. Deelnemers spelen en achtervolgen elkaar met kleurenpoeder of gekleurd water en de fanatieke onder hen hebben waterpistolen of bijvoorbeeld waterballonnen gevuld met gekleurd water. Vriend, kennis, vreemde, jong, oud, rijk of arm, iedereen is gelijk en dit wordt gekenmerkt doordat iedereen er hetzelfde uitziet. Iedereen heeft zijn of haar eigen kleur. Tolerantie, saamhorigheid en vrede zijn de onderliggende gedachtes van de kleuren en dit alles gaat gepaard met veel eten, drinken, dans en muziek! Het festival viert de overwinning van het goede tegen het kwaad en het begin van de lenteseizoen. Deze vrolijke en kleurrijke traditie is nu op verschillende plekken in de wereld overgenomen en ook in ons kleine landje zijn er jaarlijks een aantal Holi festivals die met dezelfde gedachtegang plaatsvinden.

Wat voor soort poeder is het eigenlijk?

Het poeder is meestal gemaakt van gekleurd rijstmeel en is biologisch afbreekbaar, niet giftig en niet slecht voor je huid of haren. Voor mensen met astma moet dit over het algemeen ook geen probleem zijn, aangezien in de meeste gevallen de dichtheid van de stof laag is, waardoor het grotendeels de lucht in vliegt. Ook krijg je het gemakkelijk uit je kleren, maar het is verstandig om niet in je mooiste outfit aan te komen, aangezien met sommige kledingmaterialen het poeder er niet zo eenvoudig uit gaat.
gebruiken1

Neonverf artikelen

Er zijn verschillende producten te krijgen op het gebied van kleurenfestivals. Ben je op zoek naar de geschikte verf voor dat ene festval waar je binnenkort heen gaat? Er zijn heel erg veel webshops waar je met een enkele muisklik je kleurenpoeder of verf zelf in huis kunt halen, een simpele zoeksessie op een willekeurige zoekmachine zal je vast helpen. Je kunt het natuurlijk ook voor je eigen feest gebruiken! Belangrijk is om te checken of de producten veilig zijn, waar de producten gemaakt zijn en of het biologisch afbreekbaar is.

Comments

comments

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht