Sónar Festival

 • Sónar Festival Barcelona 2015
 • Sonar Festival Barcelona 2015
 • Sonar Festival 2015

Description

Description

Sónar Festival

Ieder jaar in juni vindt 3 dagen lang het Sónar festival plaats op verschillende plekken in Barcelona. Het festival staat bekend om zijn innovatieve insteek, er komen dan ook veel verschillende kunstsoorten samen op het festival. Er wordt geëxperimenteerd met muziek, technologie en het barst er van de creativiteit. Op Sónar zijn er opkomende DJ´s te vinden maar ook grote en internationale namen. Op deze manier krijgen onbekende DJ’s de kans om zich te ontwikkelen en internationaal bekend(er) te worden. De internationale namen waren zeker geen kleine, zo stond in 2013 Kraftwerk op Sónar Festival. Het festival vind dit jaar plaats op 18 t/m 20 juni 2015 in Barcelona. Vooral liefhebbers van elektronische muziek (met name Techno) kunnen hier hun hart ophalen. Sonar is een van Europa’s bekendste elektrofestivals. Naast muziek wordt er op dit festival ook veel aandacht besteed aan film en video. Het festival is opgedeeld in twee delen: dag en nacht. Je kunt ervoor kiezen om overdag aanwezig te zijn of ’s nachts. Allebei kan uiteraard ook, als je dit vol kunt houden. Overdag vindt het festival voornamelijk plaats rond het museum voor moderne kunst (MACBA) en het cultureel centrum (CCCB).

Wel eens naar Sónar geweest? Help andere festivalbezoekers en schrijf een recensie!

Line Up 2015

Sonar Festival Barcelona Line Up 2015

Tickets

Er zijn voor het Sónar festival vier verschillende tickets te verkrijgen. Wanneer je het festival een dag wilt bezoeken betaal je rond de €48. Als je het festival één nacht wilt bezoeken betaal je zo´n €72. Daarnaast heb je nog een ticket die je toegang biedt tot het festival voor twee nachten voor €125. Een volledig ticket welke je tot alle dagen en nachten toegang bieden kost je €195.

Festivalterrein

Het festival heeft twee festivalterreinen:
1. Sónar by Day: Fira Montjuïc
2. Sónar by Night: Fira Gran Via L’Hospitalet

Om op het festival te komen zou je de bus kunnen pakken die vanaf Drassaness naar de Fira Gran Via gaat. Deze lijn kan door de drukte vol zitten maar de mogelijkheid om de trein te pakken is er ook. Deze vertrekken vanaf Espanya en gaan naar Fira.

Overnachten op Sónar

Tijdens het Sónar festival kun je niet overnachten op een camping. Omdat het festival plaatsvindt op verschillende plaatsen in Barcelona is de keuze om een hotel/appartement te boeken groot. Je hoeft je niet te concentreren op een specifieke plek. Dit maakt het zoeken gemakkelijker.

Geschiedenis

In 2002 is het Sónar festival opgericht. Het doel was om een groot publiek samen te brengen dat op zoek was naar nieuwe ervaringen in de muziek en om deze mensen ruimte te geven om de avant-garde, multimedia muziekmakers en muzikanten een kans te geven. Onverwacht heeft deze opzet gezorgd voor internationale allure. Tegenwoordig hebben steden als Londen, Buenos Aires, New York, Chicago en Tokio ook het Sónar festival. Kijk hiet voor een overzicht van meer festivals in Spanje.

Line up voorgaande jaren

2014

Sonar Festival 2014 Barcelona Line Up

Comments

comments

Video

Video

Contact

Contact
 • Category
  #Art, #Dance, #Electronic, #Techno, 06Juni, Weekendfestival
 • Location
  Spanje

Extra Informatie

Extra Informatie
 • Locatie
  Barcelona

Location

Sónar Festival

Contact

Sónar Festival
 • By Festivalfan
 • Email: info@festiworld.nl

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht