Rock for People

 • Rock for People Festival 2015
 • Festival Rock for People 2015
 • Rock for People Festival
 • Rock for People 2015 festival

Description

Description

Rock for People

Van 4 tot en met 6 juni 2015 zal het festival Rock For People weer plaats vinden in Tsjechië, in de stad Hradec Králové. Het festival staat bekend als één van de beste festivals van Oost-Europa. Het festival is begonnen in 1995 met 1100 bezoekers en 18 bands die optraden. In 2007 is het festival verhuisd naar het vliegveld van de stad, deze is niet in gebruik en hierdoor een goed festivalterrein. Het aantal bezoekers is sterk gegroeid tot ongeveer 30.000 per jaar. Naast muziek zijn er verschillende andere vormen van entertainment aanwezig. Het festival vind plaats op nationale feestdagen van Tsjechië. Kijk hier voor een overzicht van meer festivals in Tsjechië.

Heb je dit festival bezocht? Help dan andere festivalgangers en schrijf een recensie!

Kaarten

De prijs van een 3-daags ticket is erg aantrekkelijk, want deze is ongeveer 60 euro!

Line up 2015

Rock for People Festival Tsjechië Line Up 2015

Camping

Bij het festival is ook een groot terrein beschikbaar voor de camping. Er zijn goede faciliteiten op het terrein aanwezig. Je kunt op het festival alleen met CKZ betalen en niet met euro’s. Je kunt er ook voor kiezen om een hotel te boeken in de stad. Dan moet je er echter wel vroeg bij zijn omdat deze hotels snel volgeboekt zijn.

Festivalterrein

Het festival vindt plaats op het verlaten vliegveld van Hradec Králové. Hier is genoeg plaats voor alle festivalgangers en een groot campingterrein. Jaarlijks komen hier rond de 150 bands en artiesten en 30.000 bezoekers. Er zijn 3 grote podia op het terrein en daarnaast nog verschillende kleinere. Daarnaast is er nog meer entertainment zoals workshops en theatershows. Genoeg voor 4 dagen non-stop vermaak en entertainment.

Geschiedenis

In het eerste jaar is het festival meer dan verdubbeld in bezoekersaantal en bands. Door het succes is het festival toen meteen van de duur van 1 naar 2 dagen gegaan. Het festival Rock the People is één van de snelst groeiende festivals van Europa. Het festival wordt normaal altijd gehouden op de 5de en 6de van juli. Dit door de nationale feestdagen die dan zijn in Tsjechië. In 2014 is het van 3 t/m 5 juli.

Sfeerimpressie

Line up voorgaande jaren

2014

lineuprockforpeople2014festival

Comments

comments

Video

Video

Contact

Contact
 • Category
  #Alternative, #Electronic, #Hiphop, #Indie, #Metal, #Pop, #Rock, #World, 07Juli, Weekendfestival
 • Location
  Tsjechië

Location

Rock for People

Contact

Rock for People
 • By Festivalfan
 • Email: info@festiworld.nl

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht