Primavera Sound

  • Primavera Sound Barcelona
  • Primavera Sound Barcelona

Description

Description

Primavera Sound

Ieder jaar in het prachtige Barcelona wordt het Primavera Sound festival gehouden. Het is een jaarlijks terugkerend festival en werd voor de allereerste keer in Barcelona gehouden in 2001. Het wordt meestal of in mei of juni gehouden, dit jaar van 1 tot 5 juni 2016. Het festival is hard op weg om een van de grootste muziekfestivals te worden van Spanje. Het festival biedt vooral muziek aan op het gebied van alternatieve rockmuziek, elektronische muziek en indie rock. Vooruitstrevende en innovatieve muziek vind je er ook. Naast de editie in de lente is er ook een editie in december!

Line Up 2016

Er zullen elke dag ongeveer 30 artiesten optreden waardoor het festival zo’n 120 verschillende acts telt, genoeg om van te genieten dus!
Line Up Primavera Sound 2015

Opzet van het festival

Het festival beschikt niet over een camping maar biedt op de site wel de goedkoopste en beste hotels aan in de buurt van het festival. Het festival vindt plaats in het buitengebied rond Barcelona. Om precies te zijn aan de kust naast de haven voor privé-jachten in het architectonische Parc del Forum. Het onderscheidende kenmerk van dit gebied is het bekende zwart/blauwe gebouw ‘Barcelona Forum’. Er zijn meer goede festivals in Spanje met vaak een lagere ticketprijs. Kijk op onze pagina festivals in Spanje voor een overzicht.

Festivalterrein

Het festival is gemakkelijk bereikbaar. Met de bus, tram, trein, lopend, auto en taxi. Mocht je echt ver weg wonen dan kun je uiteraard het vliegtuig nemen naar Barcelona en vervolgens met het openbaar vervoer naar de bestemming kunnen reizen. Op het festivalterrein is veel verschillende soorten voedsel te krijgen, echter dit is erg duur. Een meevaller daarentegen is dat je je eigen eten mee mag nemen het terrein op.

Geschiedenis

Het festival viert dit jaar haar 15e verjaardag. Het festival is voornamelijk ontstaan door een herwaardering na de eeuwwisseling voor de jaren ’80-rock. Hieruit zijn verschillende muziekstromingen ontstaan zoals de New Weird America, gekenmerkd door eclecticisme. De populariteit voor festivals als Primaverasound is daardoor aangewakkerd. Het was een reden voor veel oude bandjes om hun instrumenten uit het vet halen en weer beginnen met optreden.

Line Up voorgaande jaren

2015

Primavera Sound Festival 2015

2014

Primavera Sound Festival 2014

Comments

comments

Video

Video

Contact

Contact
  • Category
    #Indie, #Metal, #Pop, #Rock, 05Mei, Weekfestival
  • Location
    Spanje

Location

Primavera Sound

Contact

Primavera Sound
  • By Festivalfan
  • Email: info@festiworld.nl

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht