Guca Trumpet Festival

 • Guca Festival 2015 Serbia
 • Guca Festival 2015 Serbia

Description

Description

Het Servische Woodstock, zo wordt het ook wel genoemd. Guca Trumpet Festival wordt ieder jaar gehouden in de kleine en gelijknamige stad Guca in Servië. Dit jaar zal het plaatsvinden van 3 tot 9 augustus 2015. Tijdens het festival komt deze stad helemaal tot leven. Het festival staat helemaal in het teken van trompetten, brassbands, big bands en orkesten. Het festival is opgezet als competitie waar de artiesten strijden voor de Golden Trumpet award. Er komen veel nationale en internationale bezoekers op dit festival af, het totaal aantal bezoekers ligt rond de 600.000. Dit jaar, in 2016, zal de 56ste editie van het festival plaatsvinden.

Kaarten

Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken. Pas daarom wel op met het organiseren van je slaapplaats. Er is namelijk maar 1 hotel in Guca die al snel volgeboekt is rond de tijd van het festival. Daarnaast zijn er wat kleinere overnachting gelegenheden die ook snel volgeboekt zijn.

Artiesten en bands 2015

Tijdens dit festival zullen verschillende bands, big bands en orkesten optreden op verschillende plekken in Guca. Meestal worden deze bands begeleid door verschillende groepen volksdansers. De muziek die de bands maken is erg divers. Hierbij kun je denken aan inheemse muziek, orkesten muziek en kolo (muziek uit Servië).

Festivalterrein

Het festivalterrein is de hele stad Guca. In deze stad wonen rond de 2.000 mensen, maar rond de tijd van het festival zijn er 600.000 mensen meer. De optredens zullen verspreid door de hele stad plaatsvinden. In het stadion, op straat, in een sportcentrum of in de tuin van de kerk. Daarnaast zijn er verschillende spontane optredens die overal kunnen plaatsvinden.

Geschiedenis

Het is allemaal begonnen in 1831 toen prins Milos Obrenovic over Servië regeerde. Hij zette de eerste militaire band op. Daarna is de liefde voor de trompet blijven groeien tot op de dag van vandaag. Bij belangrijke evenementen wordt daarom ook altijd de trompet gebruikt. Elk jaar weer komen bezoekers af op deze geliefde instrumenten. Het eerste Guca festival werd 55 jaar geleden gehouden.

Comments

comments

Video

Video

Contact

Contact
 • Category
  #Blues, #Pop, #World, 08Augustus, Weekendfestival
 • Location
  Servië
 • Tags
  Bezoekers: >100.000, Entree: Gratis

Extra Informatie

Extra Informatie
 • Datum
  3 & 4 Augustus

Location

Guca Trumpet Festival

Contact

Guca Trumpet Festival
 • By Festivalfan
 • Email: info@festiworld.nl

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht