BIME Live

 • Bime festival Bilbao

Description

Description

BIME Live Festival Bilbao

Na de zomer is het lastig om weer uit de festival modus te raken. De meeste festivals worden georganiseerd in de lente of in de zomer. Na afloop van de zomer komen de festivalkriebels, zeker na een tijdje werken of studeren, al snel weer terug. De organisatoren van het BIME Live Festival in Noord Spanje, Bilbao, spelen hier slim op in. Op 30-31 oktober 2015 wordt alweer de 3e editie van dit 2 daagse festival georganiseerd. Je hebt weer even kunnen sparen en bent weer helemaal klaar voor een herfstfestival. Hoog tijd om dit nog redelijk onbekende festival in de spotlight te plaatsen!

Het concept

Het BIME festival kijkt naar de actualiteit: het probeert de meest populaire artiesten van het moment aan zijn festival line up toe te voegen en tegelijkertijd biedt het een podium aan veelbelovend nieuw talent. Het probeert ook de lokale artiesten met internationale artiesten te blenden op één festival. Het festival trekt daarmee zowel een nationaal als een internationaal publiek waarbij verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten. Vorig jaar kwamen er zo’n 20.000 bezoekers op het festival af! Wat voor muziek kan je eigenlijk zoal verwachten op BIME? De bands en artiesten spelen voornamelijk indie(rock), rock, folk, electronic, soul en blues muziek.

De line-up 2015

Op de twee eerdere edities van het BIME Live festival stonden grote namen, waaronder Placebo, Basement Jaxx, The Manic Street Preachers, Passenger, The National, The Kooks en Mando Diao. Het festival is dus alles behalve klein begonnen. Dit jaar heeft het festival wederom een prachtige line up bekend gemaakt: zo kan je onder meer gaan genieten van Imagine Dragons, Crystal Fighters, Stereophonics, Supersubmarina, Matthew E. White, Iron & Wine en Michael Kiwanuka.

Locatie

Het BIME Live festival wordt georganiseerd in het BEC (Bilbao Exhibition Centre). Je raadt het misschien al, het is een indoor festival. Gezien de weersomstandigheden in die periode ook geen straf. Hoewel het festival in Spanje wordt georganiseerd, lijkt het Noorden qua klimaat alles behalve op het zuiden. Het kan er flink afkoelen en in de herfst/winter kan je maar beter rekening houden met Nederlandse taferelen.

Het BEC rekent zich 3 zalen rijk met in totaal 4 stages. Ook is er een chill out zone en een zone met restaurantjes. Het gebouw bevindt zich vlakbij het centrum van Bilbao, niet heel ver verwijderd van de Botanische tuinen. In de omgeving zijn ook een aantal leuke restaurants en cafe’s te vinden.

Prijs

Een reisje naar Noord Spanje is al geen straf, daar komt nog eens bij dat de festivaltickets scherp geprijsd zijn! Ga je beide dagen naar het festival? Dan kan je voor €69 + €5 transactiekosten al naar het festival. Besluit je een dagje te gaan? Dan kan je een ‘zaterdagticket’ met headliner Imagine Dragons kopen voor €44 + €5 transactiekosten. Liever de dure hotels ontwijken? Je kan er ook voor kiezen een aanvullend campingticket aan te schaffen voor €6 + €1,20 transactiekosten per ticket.

Verkooppunten

Je kan de tickets natuurlijk online bestellen. Vanuit Nederland is dit ook de enige manier om aan je tickets te komen. Ben je al in Spanje of besluit je daar last minute tickets te kopen tijdens je stedentripje? Dan kan je ook bij verschillende banken, zoals Web Kutxa of Caja Vital terecht. Daarnaast kan je naar Fnac of Carrefour filialen om aan je tickets te komen.

Social media

Benieuwd geraakt naar dit festival? Om een nog betere indruk van het festival, de sfeer en ervaringen van festivalbezoekers kan je BIME volgen via verschillende social media kanalen. BIME is onder meer actief op Youtube, Facebook, Twitter en Instagram.

Het festivalterrein bereiken

Ten slotte wat praktische informatie, hoe kan je het festivalterrein bereiken? Het terrein is goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Metro

Het metrostation aangrenzend aan het BEC heet ‘Ansio’ (lijn 2).

Bus

Je kan ook met de bus, deze vertrekt ieder half uur tussen 6:15 tot 00:00 van het vliegveld Bilbao direct naar het BEC. Een kaartje kost €1,40,-. De bus stopt bovendien op Gran Via 79, Plaza Moyua en Alameda Recalde 11 in het centrum.

Taxi

Er zijn verschillende taxibedrijven actief in Bilbao, zo kan je onder meer met de volgende taxibedrijven contact opnemen:

 • Radio Taxi Bilbao: +34 944 448 888
 • Radio Taxi Nervión: +34 944 269 026
 • Radio Taxi Bizkaia-Teletaxi: +34 944 102 121
 • Radio Taxi Femade: +34 944 800 909

Met je entreebewijs dien je ten slotte een polsbandje op te halen. Op 30 october en 31 october kan dit van 16:00 tot 01:00 bij het BEC. Het festival gaat op 30 oktober om 18:30 van start. Ticket vergeten uit te printen? Geen zorgen, bij de Taquillas Live kan je van 16:00 tot 01:00 eventueel nog je ticket uitprinten. Het festival gaat op zowel 30 als 31 oktober om 18:30-19:00 van start.

Eerdere edities

BIME line up 2014

Comments

comments

Video

Video

Contact

Contact
 • Category
  #Alternative, #Electronic, #Indie, #Rock, #Singer-songwriter, 10Oktober, Weekendfestival
 • Location
  Spanje

Location

BIME Live

Contact

BIME Live
 • By Festivalfan
 • Email: info@festiworld.nl

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht