festival kampeerspullen
jul 28 2015

Festival kampeerspullen

Festival kampeerspullen

Een paar dagen genieten van een gaaf festival en met vrienden gezellig op de camping naast het festivalterrein! Mocht je nog kampeerspullen nodig hebben, op deze pagina vind je een overzicht, een festival kampeerspullen checklist en verschillende praktische tips!

¡Festival pakket!

Lekte de tent vorig jaar? Zat er geen schimmel in de slaapzak? En heb je weinig zin op het gat in je lekke luchtbed te gaan zoeken. Bespaar je de moeite, met het festival pakket, ben je in één keer klaar! Voor een mooie prijs heb je een festival tent, een slaapzak, een zitlap (geen koude/natte billen meer), een luchtbed en een speciale festival EHBO kit. Kijk voor meer informatie op festival pakket.

Festival pakket

Festival kampeerspullen checklist

Super gezellig om met vrienden tijdens een festival te kamperen, maar wel een beetje jammer als bij aankomst op de festival camping blijkt dat je kampeerspullen van vorig jaar helaas niet meer in zo´n goede staat zijn als verwacht. Of dat je was vergeten dat je je lekke luchtbed vorig jaar had achtergelaten…Daarom een checklist waarbij het handig is om te kijken wat je al hebt,in wat voor staat de spullen zijn en wat je misschien nog nodig hebt:

Tent

Een goedkoop tentje voor tijdens festivals kan zeker een aanrader zijn, je weet maar nooit wat er mee gebeurd. Mocht je al een tent hebben, dan is het zeker aan te raden om even te controleren of alle tentstokken wel zijn meegegaan vorig jaar.

Slaapzak

Zorg dat je slaapzak in ieder geval warm genoeg is, als het te warm is kan je altijd je slaapzak aan de kant leggen, maar het te koud hebben nacht in nacht uit is heel naar.

Daarom is eigenlijk de besito slaapzak & slaapmat combinatie een aanrader vanwege dat je de slaapzak aan 2 kanten kunt gebruiken. Als het warm weer is dan zorg je ervoor dat de oranje kant (logo) boven ligt en als het kouder weer is dan draai je de slaapzak om en ligt de blauwe kant omhoog. En als je goed slaapt (de paar uurtjes die je zal slapen) dan kan je ook meer van de muziek, gezelligheid, kortom het festival genieten.

Matje/luchtbed

Als je al een matje/luchtbed hebt, check dan wel even van tevoren of er geen lek is. Ben je een echte festival ganger en slaap je al jaren op een halflek luchtbed op de grond? Gun jezelf dan ook eens een beetje ´luxe´ en koop een fijn, comfortabel slaapmatje. Zo´n slaapmat gaat jaren mee en je hebt er zoveel plezier van als je niet wakker ligt doordat je de kou uit de grond voelt.

Luchtbed pomp

Onmisbaar als je een luchtbed meeneemt. Mocht je gewoon graag lekker snel voor de tent gaan willen gaan zitten met een drankje en geen zin hebben om eindeloos je luchtbed op te moeten pompen. Kies dan voor een oplaadbare elektrische pomp. De pomp kan je thuis alvast opladen en op de camping heb je geen stroom meer nodig.

Zaklamp en/of hoofdlamp

Toch fijn als je midden in de nacht nog even naar de wc moet of iets in je tas wil pakken. Een zaklamp is handig, maar nog veel praktischer is een hoofdlamp want zo heb je beide handen vrij. Je doet het elastiek met lamp om je hoofd en er zijn 3 lichtstanden.

Zakmes

Handig voor zoveel dingen die je pas op het moment dat je aan het kamperen bent bedenkt. Met een zwitsers zakmes kan je toch die lekkere fles wijn openen maar ook een tandenstoker of een schaartje kunnen van pas komen.

Reparatieset (voor luchtbed/matje/tent)

´Ah dat luchtbed is net nieuw,dat komt wel goed´…totdat je 4 nachten op de grond slaapt, dan zou een reparatiesetje toch wel heel fijn zijn geweest.

Opblaaskussen

Wel zo fijn als je echt niet goed kan slapen zonder kussen.

Gasbrander

Voor een heerlijk gebakken eitje in de ochtend…daar maak je vrienden mee en lekker low budget ontbijt/lunch. Zeker als je een lichtgewicht brander meeneemt, dan valt dat sjouwen echt wel mee. Een aanrader is om voor een nieuw type lichtgewicht model gasbrander te kiezen want het is zonde als je eindeloos aan het slepen bent met spullen terwijl dat helemaal niet nodig is.

Koekepan

Heb je waarschijnlijk ook thuis, maar een lichtgewicht/klein goedkoop koekkepannetje kan eventueel praktisch zijn om aan te schaffen.

Deet

deet in je tas te stopen.

Sneldrogende lichtgewicht handdoek

Zo neemt je handdoek niet veel ruimte in, en kan je na het douchen de sneldrogende handdoek weer snel gebruiken om bijvoorbeeld relaxt op te liggen.

festival kampeerspullen

Op de camping…..

Je wil niet te veel spullen meeslepen naar het festival maar ook zeker niet te weinig. Een aantal kampeerspullen kunnen het kamperen nog veel leuker en relaxter voor je maken tijdens het festival, waaronder:

Waterdichte zak

Oeps…mobiel in de wcpot uit je broek gevallen, glas bier over je mobiel of door een stortbui ben je volledig doorweekt (en je mobiele telefoon helaas ook). Herkenbaar? Met een waterdichte zak kan je toch je touchscreen bedienen en voorkom je dit soort problemen.

Hangmat

Als er op het festival campingterrein bomen staan, waarom zou je dan in een snikheette tent gaan liggen? Hoe relaxt, je hangt je chille hangmat tussen de bomen op en ontspannen maar.

¡Handige tips!

Lichtgewicht spullen

Als je gaat kamperen heb je toch net wat meer spullen nodig dan dat je kiest voor een hotel of appartement. Daarom is het een aanrader om voor lichtgewicht spullen te kiezen, zodat je niet veel hoeft te slepen. Lichtgewicht spullen zijn misschien net wat duurder, maar je hebt er wel heel veel plezier van!

Maak afspraken met vrienden

Om te voorkomen dat er 4 gasbranders zijn, 6 zaklampen etc., is het een idee om van tevoren met een aantal vrienden af te spreken wie wat meeneemt.

Split de kosten

Ga je vaker met dezelfde vrienden naar festivals? Misschien kunnen jullie de kosten van de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe lichtgewicht gasbrander met elkaar delen.

Eerder aanwezig = betere campingplek

In het geval jij en je vrienden de beste campingplekken willen bemachtigen, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent op de festivalcamping.

Low budget

Als je de kosten een beetje wil beperken tijdens het festival, kies er dan voor om ook af en toe te koken.

Comments

comments

Leave a Reply

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht